bruisende zaken

Specialisten in bewegen

Specialisten in bewegen

01-06-2019

Mijke Mommers en Lia Weijts runnen sinds ruim 15 jaar hun oefentherapie en kinderoefentherapie praktijk Bewegendwijzer in Zutphen.

Oefentherapie wordt vanaf 18 jaar vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Oefentherapie tot 18 jaar wordt voor 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. En indien meer behandelingen nodig zijn, uit de aanvullende verzekering.

Samen met Sanne van Hennik en Jeroen Ikink bieden zij oefentherapie aan volwassenen en jongeren, kinderoefentherapie, slaapoefentherapie, baby massage, lifestyle coaching en hulp bij het leren zwemmen. De komende tijd zullen zij in Bruist om de maand één discipline uit hun brede portfolio nader toelichten.

Lia en Mijke zijn beide al ongeveer een kwart eeuw afgestudeerd als Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut. Zij kennen elkaar van hun studietijd en toen hun wegen elkaar weer kruisten in Zutphen besloten ze samen te gaan werken.

Je denkt er vaak niet over na…

Hoe je bukt, loopt, zit of ligt. Bewegendwijzer biedt therapie die zich richt op dagelijkse houdingen en bewegingen voor mensen van alle leeftijden. Bij volwassenen kan het bijvoorbeeld gaan om een verkeerde werk- of sporthouding, terwijl het bij kinderen draait om zaken als leren lopen, fietsen, schrijven, fijne motoriek of balvaardigheid. Bij jongeren is heden ten dage de zogeheten ‘tabletnek’ een veel voorkomende klacht. Maar ook met knieklachten, scoliose of hyperventilatie kunt u bij hen terecht.

Lia is daarnaast gespecialiseerd in zwemmen en ook actief als lifestyle coach op het gebied van obesitas. Mijke is gespecialiseerd als slaapoefentherapeut voor zowel kinderen, jongeren als volwassen.

Eigen therapeut

Bij Bewegendwijzer krijg je inzicht in je eigen manier van bewegen en hoe je door daar zelf wat aan te veranderen, bijvoorbeeld klachten kunt verminderen. “Als de therapie erop zit, ben je over het algemeen klachtenvrij. Als je dan toch weer klachten krijgt, weet je wat je moet doen om het weer goed te krijgen. Bijvoorbeeld door weer de zithouding aan te nemen die je geleerd hebt,” aldus Mijke en Lia.

Je kunt bij Bewegendwijzer terecht met of zonder verwijzing van arts of specialist.

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 | info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).