bruisende zaken

Herinneringen aan het verleden kleuren                       het heden...

Herinneringen aan het verleden kleuren het heden...

01-06-2019

Door eigen verlieservaringen gooide Pauline Rischen het roer ruim tien jaar geleden drastisch om en koos ze voor een loopbaan als persoonlijk uitvaartbegeleider. “Het op een goede manier afscheid nemen van een overledene draagt bij aan een betere rouwverwerking. Voor mij is dit een geweldig beroep, omdat daar waar verdriet is ook altijd veel liefde is. Ik kom bij mensen binnen op het moment dat dat heel voelbaar is.”

“Zelf heb ik ondervonden dat het verdriet om het verlies er altijd zal zijn”

Persoonlijk

Vooral het onderscheidende persoonlijke aspect van Pauline wordt door veel mensen gewaardeerd: “Ik neem echt mezelf mee en ben continu de enige contactpersoon in het hele proces. Vanaf de melding tot en met de uitvaart doe ik er alles aan om zo goed mogelijk vorm te geven aan de wensen van de overledene en de nabestaanden. Er mag geen sprake zijn van verdriet over de wijze waarop afscheid genomen is. Vandaar dat we alles heel rustig aanpakken en stap voor stap doornemen. De uitvaart hoeft namelijk niet in één dag geregeld te zijn. En als er tussentijds nog iets moet worden aangepast, een ander lied of een andere spreker bijvoorbeeld, dan zorgen we daar voor.”

Aangrijpend

Afscheid nemen van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. Een uitvaart met persoonlijk karakter, verzorgd door een begrafenisondernemer, kan nabestaanden kracht geven om verder te gaan. Mooie herinneringen en verdriet om het verlies mogen er zijn. Ze moeten er zelfs zijn om het verwerkingsproces goed te kunnen voltooien,” aldus Pauline.

Goed gevoel

Herinneringen aan het verleden kleuren het heden,” vindt Pauline: “De kunst is om deze herinneringen te omlijsten tot een mooi geheel, waarop nabestaanden met een goed gevoel terug kunnen kijken.”

Voor ieder budget, met of zonder uitvaartverzekering en voor alle soorten wensen

Graaf Ottosingel 119 Zutphen | 06-24374437 pauline@rischen.n | www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).