column

Vakantie!

Vakantie!

01-07-2019

De grote schoolvakantie staat weer voor de deur! Wat een heerlijk vooruitzicht! Nog even de laatste stressweken voordat we helemaal alles mogen loslaten en ontspannen. Alles wordt afgerond en maakt zich op voor het grote overgeven.

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

Het grote overgeven aan de vakantie heeft meestal nogal wat voeten in de aarde. Besluit je lang van tevoren hoe en wat of kort voor het gebeuren wat te gaan doen? Gaan we weg of blijven we thuis? Gaan we naar het buitenland of blijven we in Nederland? Plannen we het vooraf of gaan we op de bonnefooi op pad? Alleen of met anderen? Keuzestress genoeg!

Loslaten van subtiele verslavingen

Als dan eenmaal helder en duidelijk is wanneer wat gaat gebeuren, kun je dan de voorbereiding in redelijk rust laten plaatsvinden? Of moet alles op het laatste moment ingeslagen en georganiseerd worden? We gebruiken de zomervakantie om bij te komen en weer op te laden. En omdat de dagen er absoluut anders uitzien dan we in ons gebruikelijke ritme gewend zijn, kom je al snel allerlei gewoontes van jezelf tegen waar je bij stil kunt staan of je die nog wel wilt. Koffie ’s ochtends vroeg; je telefoon de hele dag bij de hand; alles checken op social media; iPad voor de kids om te gamen, je dagelijkse drankje. Misschien zijn de gevolgen van deze verslavingen niet zo groot, maar ze kunnen je wel degelijk in de weg zitten. Je kunt je oncomfortabel voelen als ze er niet zijn. Durf je jezelf af te vragen of op het moment dat de neiging ertoe opkomt of er alternatieven zijn? En kun je dan ook merken dat je heel anders met je dierbaren omgaat? Dat je meer openstaat voor hen en dingen met ze samendoet? Spelletjes doen, op avontuur gaan, samen zwemmen, een hut bouwen, een goed gesprek hebben samen, een boek lezen, voorlezen, een theaterspel samen in elkaar zetten en opvoeren… Hoe lang duurt het voor je dan echt kunt genieten van je andere ritme?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).