Bruisende zaken

Kom in beweging met pilates

Kom in beweging met pilates

01-04-2024

“Pilates is géén yoga”, Tanja Ossen kan het niet vaak genoeg benadrukken. Wat pilates dan wel is, laat ze je maar al te graag zien in haar eigen pilates studio in Wormer: Tanja Sports House of Pilates. “En reken maar dat je nooit meer anders wilt als je eenmaal pilates hebt geprobeerd”, lacht ze.

Tanja ontdekte pilates nadat ze een blessure had opgelopen tijdens het doen van steps en aerobics. Aanvankelijk was ze er niet enthousiast over, maar onder invloed van haar fysiotherapeut besloot ze toch om het te proberen. Ze volgde een opleiding voor medisch fitness bij Fysio Physics, waardoor ze opnieuw in aanraking kwam met pilates. Naast medisch fitness begon ze ook met het geven van een pilates-klas, wat heel goed uitpakte.

Locatie

Tanja startte met het geven van pilates-lessen vanuit een fysiotherapiepraktijk, maar is inmiddels 18 jaar eigenaar van haar eigen pilates studio op de derde verdieping van Pakhuis Saigon. Hier heeft ze twee oefenzalen en zeven reformer banken tot haar beschikking. Tanja hoopt nog verder te kunnen groeien, omdat ze gelooft dat pilates voor iedereen voordelen biedt.

Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode gericht op houding, coördinatie, stabiliteit, ademhaling en focus op lichaam en geest om een soepel lichaam te krijgen. Tanja benadrukt dat pilates niet alleen gericht is op het verhelpen van klachten, maar ook goed is voor iedereen en de prestaties bij andere sporten kan verbeteren. Tanja heeft in het verleden voetballers van Ajax getraind met pilates.

Ervaar het zelf

Tanja raadt iedereen aan om pilates zelf te ervaren door lessen te volgen in haar studio, waar ze verschillende soorten pilates aanbiedt: perfect pilates, reformer pilates, medical pilates en power pilates. Er werken vijf enthousiaste en deskundige instructeurs, waaronder Tanja die zelf ook zo’n zestien uur per week lesgeeft. Ze blijft zichzelf bijscholen om deskundigheid te garanderen.

Interesse? Trakteer jezelf eens op een van onze lessen!

Tanja Sports House of Pilates | Pakhuis Saigon | Veerdijk 40E, Wormer | 06-11017594 | www.tanjasports.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding