bruisende zaken

Het is goed zo

Het is goed zo

01-09-2023

In een klein huisje in Almere Stad ontmoet ik Loes. Gonzales en Speedy begroeten me enthousiast. Loes heeft haar moeder en de twee honden liefdevol in huis genomen. Loes vond de laatste aanblik van haar moeder in het ziekenhuis erg naar, vertelde ze mij.

In een klein huisje in Almere Stad ontmoet ik Loes. Gonzales en Speedy begroeten me enthousiast. Loes heeft haar moeder en de twee honden liefdevol in huis genomen.

Loes vond de laatste aanblik van haar moeder in het ziekenhuis erg naar, vertelde ze mij.

De volgende dag kom ik terug bij Loes met de rouwkaarten en vertel haar dat ik de favoriete roze trui van haar moeder bij haar heb aangetrokken en dat ze er lief uitziet. Loes besluit dat ze haar moeder toch nog even wil zien voordat de kist dicht gaat. Ze neemt de honden mee.

In de rouwkamer is ze zowel verdrietig als opgelucht. “Zullen we de kist op de grond zetten zodat de honden er even bij kunnen?” stel ik voor. “Kan dat zomaar?” “Natuurlijk, dat moeten wij toch zeker zelf weten.”“Oké.” Speedy vertrekt rustig na het ruiken aan zijn baasje, maar Gonzales kwispelt intens en likt vol hoop. Naarmate hij de hoop verliest op een aai van zijn baasje, vertraagt ook de snelheid van zijn kwispel. Er komt geen reactie. Met zijn staart stil vertrekt hij en vindt troost bij Speedy. Het is goed zo. De volgende dag kom ik terug bij Loes met de rouwkaarten en vertel haar dat ik de favoriete roze trui van haar moeder bij haar heb aangetrokken en dat ze er lief uitziet. Loes besluit dat ze haar moeder toch nog even wil zien voordat de kist dicht gaat. Ze neemt de honden mee.

In de rouwkamer is ze zowel verdrietig als opgelucht. “Zullen we de kist op de grond zetten zodat de honden er even bij kunnen?” stel ik voor. “Kan dat zomaar?” “Natuurlijk, dat moeten wij toch zeker zelf weten.”“Oké.” Speedy vertrekt rustig na het ruiken aan zijn baasje, maar Gonzales kwispelt intens en likt vol hoop. Naarmate hij de hoop verliest op een aai van zijn baasje, vertraagt ook de snelheid van zijn kwispel. Er komt geen reactie. Met zijn staart stil vertrekt hij en vindt troost bij Speedy. Het is goed zo.

Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80

Groenhof 32, Almere | 036-52 45 554 bij overlijden 06-18 81 80 80 joyce@zorg-uitvaart.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).