bruisende zaken

25 bloemblaadjes

25 bloemblaadjes

01-11-2023

Elke uitvaart is een ingrijpende gebeurtenis, maar een kinderuitvaart druist in tegen alles wat ik in mij heb. Zo belde Mariska mij, haar vriendin was bevallen van een doodgeboren kindje. De ouders wilden het niet zien en al helemaal niet vasthouden. Maar Mariska vroeg mij toch om hulp zodat vader en moeder een weloverwogen beslissing konden maken.

Na een ontmoeting met de ouders in het Flevoziekenhuis, wilden zij het kindje toch begraven in een vlindergrafje. Ik stelde voor geen grote rouwauto te gebruiken om hun kindje over te brengen naar de begraafplaats, maar bijvoorbeeld mijn kleine 2-zit autootje waarbij ik zelf best wilde rijden. De moeder vroeg Mariska om een mandje bij de Blokker te kopen, terwijl ze in het ziekenhuis zocht naar een mooi dekentje.

Vader vroeg zich bezorgd af hoe ik het mandje veilig kon vastzetten op de stoel, ik bood enkele opties aan, zoals een veiligheidsgordel of iemand die het mandje vasthield. Moeder stelde zelfs voor om met hun eigen auto, een Citroën Eend, te rijden, waarbij ze het kindje tussen zich in konden houden.

Uiteindelijk reden vader en moeder met hun rode Eend naar de begraafplaats, waar ze in het vlinderkamertje afscheid namen van hun dochtertje, omringd door 25 bloemblaadjes, één voor elke week van de zwangerschap. Zo werd een moeilijk moment omgezet in een liefdevolle herinnering.

Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80

Groenhof 32, Almere | 036-52 45 554 bij overlijden 06-18 81 80 80 joyce@uitvaartverzorging-Almere.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).