bruisende zaken

Hoe een opgeruimd kantoor bijdraagt aan een positieve werkcultuur

Hoe een opgeruimd kantoor bijdraagt aan een positieve werkcultuur

08-03-2024

Misschien denk je er niet altijd aan. Maar in een gemiddelde week breng je aardig wat tijd door op kantoor. Je hebt iedere week een vergadering gepland, een scrum met het hele team en werkt hard aan die ene gestelde deadline. Het is dan wel een fijne gedachte dat dit een prettige plek is waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Het kantoor netjes en opgeruimd houden, draagt voor een groot deel bij aan een positieve werkcultuur. En hierdoor kan de productiviteit op de werkvloer zomaar een flinke boost krijgen. Waarom dat zo is, lees je in dit blog.

Er kan erg productief worden gewerkt als het kantoor netjes en opgeruimd is

Laat je de kantoren schoonmaken over aan het team van een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf? Dan kun je er altijd zeker van zijn dat er erg productief kan worden gewerkt op de werkvloer. Ieder bureau is na het schoonmaken geordend en netjes, de ramen zijn gezeemd en de vloeren zijn brandschoon. Het draagt niet alleen bij aan een positieve werkcultuur, maar ook nog eens voor een veel gezondere werkomgeving. Want heeft iemand snel last van een allergie door ophoping van stof? Dan is dat vanaf nu verleden tijd. 

Het is nét even wat leuker om een koffietje te halen op kantoor

Heb je het geluk een fijne keuken op kantoor te hebben? Of een heuse coffee corner? Ook deze ruimtes worden door een professioneel schoonmaakbedrijf goed onder handen genomen. Hierdoor is het meteen veel leuker om een kopje koffie of thee te halen en je stimuleert het personeel om de ruimte ook netjes achter te laten na het halen van een glas drinken. En ook dat komt de positieve werkcultuur alleen maar ten goede.

Maak het jezelf gemakkelijk door de schoonmaak van het kantoor uit te besteden 

Is het de hoogste tijd om de schoonmaak bij jou op kantoor een keer goed onder handen te nemen? Neem dan snel een keer contact op met een schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt. Een team van schoonmakers kan bijvoorbeeld vlak voor werktijd of na werktijd de schoonmaakwerkzaamheden voor je uitvoeren. En schakel je het team iedere week, iedere maand of ieder kwartaal in? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Neem dus snel een keer contact op en bespreek de mogelijkheden voor de schoonmaak van jouw kantoor. Misschien denk je er niet altijd aan. Maar in een gemiddelde week breng je aardig wat tijd door op kantoor. Je hebt iedere week een vergadering gepland, een scrum met het hele team en werkt hard aan die ene gestelde deadline. Het is dan wel een fijne gedachte dat dit een prettige plek is waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Het kantoor netjes en opgeruimd houden, draagt voor een groot deel bij aan een positieve werkcultuur. En hierdoor kan de productiviteit op de werkvloer zomaar een flinke boost krijgen. Waarom dat zo is, lees je in dit blog. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).