BRUISENDE ZAKEN

Het verschil tussen in het oor (IHO) en achter het oor (AHO) gehoorapparaten!

Het verschil tussen in het oor (IHO) en achter het oor (AHO) gehoorapparaten!

01-03-2023

Gehoorverlies kan een grote invloed hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende soorten hoortoestellen die beschikbaar zijn om dit probleem aan te pakken. Twee van de meest voorkomende typen gehoorapparaten zijn in het oor (IHO) en achter het oor (AHO) toestellen. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen, en de keuze tussen hen hangt af van verschillende factoren, zoals het type gehoorverlies dat je hebt en jouw persoonlijke voorkeur. In deze tekst zal meer informatie gegeven worden over het verschil tussen IHO en AHO gehoorapparaten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om het kiezen van het juiste gehoorapparaat voor jou.

Alles over in het oor (IHO) hoortoestellen

In het oor (IHO) gehoorapparaten zijn kleine, op maat gemaakte apparaten die je in je oor draagt. Ze zijn ontworpen om het geluid rechtstreeks in het oor te brengen, waardoor ze een zeer natuurlijk geluid produceren. IHO-apparaten worden meestal gebruikt als je last hebt van mild tot matig gehoorverlies. 

 

Eén van de belangrijkste voordelen van IHO gehoorapparaten is het discrete ontwerp. Ze zijn klein en passen perfect in je oor, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn voor anderen. Dit maakt ze ideaal als je iemand bent die zich zorgen maakt over de zichtbaarheid van je gehoorapparaat. Een ander voordeel van IHO hoortoestellen is hun natuurlijke geluidskwaliteit. Omdat ze het geluid rechtstreeks in het oor brengen, produceren ze een geluid dat heel dicht bij het natuurlijke geluid van de omgeving ligt. Dit betekent dat je als drager van een IHO-apparaat geniet van een helder geluid en uitstekende spraakverstaanbaarheid. 

 

IHO hoortoestellen hebben ook enkele nadelen. Eén van de belangrijkste nadelen is dat ze niet geschikt zijn wanneer je last hebt van ernstig gehoorverlies. Ze zijn ontworpen om te werken wanneer je last hebt van mild tot matig gehoorverlies, dus als je ernstig gehoorverlies hebt, dan is een ander gehoorapparaat meer geschikt voor je. Een ander nadeel van IHO gehoorapparaten is dat ze moeilijker schoon te maken zijn dan andere soorten hoortoestellen. Dit komt omdat IHO apparaten in het oor worden gedragen, hierdoor kunnen ze gemakkelijk vuil worden en vocht opvangen. Dit kan de levensduur en prestaties van het apparaat beïnvloeden. 

 

Alles achter in het oor (AHO) hoortoestellen

Achter het oor (AHO) gehoorapparaten zijn grotere apparaten die achter het oor worden gedragen. Ze zijn ontworpen om het geluid via een dunne buis naar het oor te brengen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met verschillende soorten gehoorverlies. Eén van de belangrijkste voordelen van AHO gehoorapparaten is de veelzijdigheid die dit toestel biedt. Ze zijn geschikt voor mensen met verschillende soorten gehoorverlies, van mild tot zeer ernstig. Dit maakt ze een populaire keuze bij veel gebruikers van hoortoestellen. Een ander voordeel van AHO gehoorapparaten is dat ze gemakkelijker schoon te maken zijn dan IHO hoortoestellen. Dit komt omdat ze achter het oor worden gedragen, in plaats van in het oor zoals een IHO apparaat. 

 

IHO en AHO gehoorapparaten zijn beide effectieve middelen om te kunnen leven met gehoorverlies. De keuze tussen hen hangt af van verschillende factoren, zoals het type gehoorverlies en jouw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om met een audicien, zoals Schoonenberg, te overleggen welk type gehoorapparaat het beste bij jouw specifieke situatie past. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken