bruisende zaken

Waarom video marketing inzetten voor jouw bedrijf?

Waarom video marketing inzetten voor jouw bedrijf?

10-04-2024

Zet je videomarketing doelgericht in, dan levert dat talloze voordelen op. Dit zijn de grootsten.

1. Video werkt als filter

Mensen zijn visueel ingesteld. Dit geldt zeker voor online, waar we steeds minder lezen en ongeduldiger zijn. Een professionel promotiefilm laten maken (of meerdere) voor je website en sociale kanalen zorgt er voor dat jouw doelgroep kan zien wie je bent, wat je doet, hoe je klinkt en hoe je hen verder helpt. Kijkers, klanten of collega's krijgen via een video een goed beeld van jou of je organisatie. Dit spreekt ze aan of niet, en scheelt beide partijen tijd.

2. Verkoop sneller, beter en meer met video

Wil je meer verkopen, dan is het cruciaal dat je drempels wegneemt. Wat weerhoudt een geïnteresseerde van kopen? Met video neem je weerstanden weg. Kijkers ontdekken de voordelen van je oplossing en hoe het eruit ziet of werkt. Ze zien aanbevelingen van mensen zoals zij. Of krijgen echt een gevoel bij een organisatie door een achter-de-schermen video. Video helpt zo direct en indirect bij het succesvoller verkopen.

3. Vergroot je authenticiteit

Videomarketing is persoonlijker dan het inzetten van alleen tekst of foto's. Mensen willen gezichten zien en stemmen horen. Dit geldt nog meer bij vloggers. Wie ze zijn lijkt soms belangrijker dan wat ze doen. Ze worden vaak 'echte vrienden' van hun volgers. In video's kun je echte mensen laten zien en spreken. Dit maakt je authentiek en dat wekt vertrouwen bij de mensen die je wilt bereiken.

4. Vermaak met video's

Goede video's entertainen. Dat kan met korte clips via social media, maar ook met lange uitlegvideo’s op bijvoorbeeld YouTube. Als de inhoud interessant is, blijven geïnteresseerden geboeid kijken. Frisse en professionele video's vergroten je zichtbaarheid, reputatie en gunfactor.

5. Word expert

Mensen willen zaken doen met experts. Met video kun je dat versterken. Laat zien hoe je het probleem van een potentiële klant oplost en dat je het beste bent in wat je doet. Een probleem kan trouwens ook verveling zijn. Geef kijkers dan het leukste vermaak en benadruk dat. "Abonneer je op dit kanaal voor nog veel meer hilarische video's."

6. Onderscheid je

Wil je klanten werven, dan moeten mensen je eerst zien. Dit lukt sneller met video. Presenteer jezelf in educatieve, grappige en waardevolle video's en benadruk wat je anders doet. Dan val je op en kiezen mensen sneller voor jou. Ze kennen je al en hebben een goed gevoel bij je.

7. Blijf vindbaar

Maak je professionele video’s over tijdloze onderwerpen, dan heb je daar jarenlang plezier van. De inhoud verjaart niet en via kanalen als YouTube hebben kijkers ook over 5 jaar wat aan het onderwerp. Zo trek je nu en in de toekomst kijkers en misschien ook wel weer klanten.

8. Geef je website een SEO-boost

Zet je video bewust in, dan kan dat de vindbaarheid van je website vergroten. Google kijkt onder andere naar de tijd die bezoekers op een website spenderen. Met video kun je dat flink verlengen. Ook laat Google steeds vaker video's bij de zoekresultaten zien. Die staan op YouTube, maar klikken mensen via YouTube naar je site, dan heb je weer extra bezoekers. Denk in dit kader ook aan YouTube SEO. Met de juiste video-tags en videotitel val je sneller op bij de mensen die je wilt bereiken. En hoe meer mensen je video's bekijken, hoe hoger YouTube ze weer plaatst bij de zoekresultaten.

9. Presenteer jezelf als een ijzersterk merk

Mensen zijn dol op verhalen en dit is door de eeuwen heen niet veranderd. Nike doet niet anders dan het vertellen van verhalen. Heb je geen zin in sporten? Just do it! Met een serie video content kun je fantastisch bouwen aan je online community en het gevoel rond je merk versterken. Wees niet grauw en grijs, maar toon karakter en laat zien waar je echt voor staat. Dan krijg je fans.

10. Versterk je organisatie

Het maken van videocontent is heel goed is voor de teamspirit binnen je organisatie. Opnamedagen op een bedrijfslocatie of een evenement, waar trouwe fans bij aanwezig zijn, versterken de band. Met video kun je ook meer halen uit je bestaande netwerk. Spreek je waardering uit, door ze te vragen voor een video-interview. Delen zij dit weer met hun netwerk, dan leidt dit wellicht tot nieuwe aanvragen en opdrachten.

Wil je op basis van deze 10 punten aan de slag met videomarketing? Een professioneel videoproductie bedrijf kan je adviseren over de beste strategie.

 

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie