Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen financial lease en private lease?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen financial lease en private lease?

30-09-2022

Ben jij geïnteresseerd in het leasen van een auto, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het handig om wat informatie te verkrijgen over hoe je een auto least. Daarom kijken we in dit artikel naar wat een lease inhoudt en wat het verschil is tussen een financial lease en een private lease! Lees vooral verder als je hierover meer informatie wilt.

Wat houdt een auto leasen nou eigenlijk in?

Een auto leasen lijkt veel op het lenen van geld. Alleen krijg je in plaats van geld een auto. Hiervoor moet je natuurlijk een maandelijks termijnbedrag betalen. Wanneer je een auto least, betaal je je termijnbedrag niet alleen voor de auto. In dit termijnbedrag zit ook de autoverzekering en het onderhoud voor de auto. Het termijnbedrag is gebaseerd op het soort auto dat je least, hoe lang je de auto gaat leasen en hoeveel je ermee gaat rijden. Ga je er dus veel kilometers mee rijden dan is de kans groot dat je termijnbedrag hoger is dan wanneer je er minder kilometers mee gaat rijden. Dit komt doordat een auto die veel gebruikt wordt meer onderhoud nodig heeft. Evenals zal het termijnbedrag dus hoger zijn als je een mercedes aan het leasen bent dan wanneer je een hyundai least. Niet alleen is een mercedes duurder in waarde, ook het onderhoud van een mercedes is duurder. 

Financial lease versus private lease

Onder de soorten leasen wordt er een verschil gemaakt tussen twee soorten leasen, namelijk de financial lease en de private lease. Bij beide leasen zal je natuurlijk een auto leasen en de autoverzekering en het onderhoud van de auto bij het termijnbedrag krijgen. Maar het verschil tussen de leasen zit vooral in wie het aanvraagt. Een financial lease zal bijvoorbeeld vaker voor zakelijke doeleinden aangevraagd worden door bedrijven en hun werknemers of zzp'ers. Denk bijvoorbeeld aan een financial lease zzp die het leven van een ZZP'er aanzienlijk makkelijker maakt. Tegenover de financial lease staat natuurlijk de private lease. Deze wordt door particulieren aangevraagd voor privégebruik. Onder de leasen zijn er ook kleinere verschillen, zoals dat een financial lease ook ondersteunt kan worden door middel van een tankpas. Dit is ideaal voor werkgevers en werknemers, omdat de reiskosten hierdoor wegvallen. Een private lease zal vaker geen tankpas hebben. De particulier zal hierdoor zelf moeten betalen voor het tanken.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).