08235 - More-Itz

BRUISENDE COLUMN

De perfecte ouder bestaat niet...

De perfecte ouder bestaat niet...

01-11-2017

de bewuste ouder wel

Pedagoog Joyce Vlamings ontmoet dagelijks ouders met opvoedvragen. Als moeder van twee kinderen weet ze als geen ander wat je als ouder allemaal op je bordje krijgt. 

Als het aan Joyce ligt, kunnen ouders niet vroeg genoeg geïnformeerd worden over de situaties die ze tijdens het opvoeden tegenkomen. Wat haar betreft leren kersverse ouders al over peuter driftbuien, slaapproblemen en problemen rondom het eten. “Juist door op tijd dit soort ‘zorgen’ aan te pakken, voorkom je grote problemen.”


“Ik werk vanuit positiviteit. Vertel een kind wat het wél mag in plaats van wat het niet mag. Dan luisteren kinderen veel beter. Gebruik het woordje ‘niet’ zo weinig mogelijk. Ik wil overigens benadrukken dat dit niet betekent dat je dan maar alles hoeft te tolereren. Je maakt enkel de instructie positief, maar bedoelt hetzelfde. 

Bijvoorbeeld: ‘niet rennen’ wordt ‘rustig lopen’ of ‘niet gillen’ wordt: ‘rustig praten’.” Daarnaast kijkt Joyce naar de achtergrond van een kind. “Een ‘lastig kind’ heeft ergens last van. Dat probeer ik boven tafel te krijgen. En dan laat ik vooral de ouders het werk doen. Want ik geloof: de perfecte ouder bestaat niet, de bewuste ouder bestaat wel.”


Joyce Vlamings | Willem de Rijkelaan Vught

06-21685125 | joyce@joyeux.nu | www.joyeux.nu


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10871 - Glow Hair Studio