bruisende zaken

Soep met pistou

Soep met pistou

01-09-2019

De bekende Franse groentesoep die verdacht veel op de Italiaanse minestrone lijkt. Dus veel verse groenten en bonen en de onmisbare afmaker: de pesto. Zelfgemaakt altijd het lekkerst. Bepaal verder zelf wat je erin doet, dat is dan weer de Hollandse ’touch’.

Ingrediënten voor 6 personen:

250 gr witte bonen, 250 gr kidneybonen, 250 gr sperziebonen, 4 tomaten ontveld en in stukjes, 3 kleine courgettes, in stukjes, 3 uien in ringen, 2 wortelen geschrapt en in blokjes, 1 prei in ringetjes, 5 tenen knoflook in dunne plakjes, 2 el olijfolie, 2 liter water.

De pistou (= pesto zonder pijboompitten):

2 bos basilicum, 60 gr Parmezaanse kaas geraspt, 5 tenen knoflook, 75 ml olijfolie, zeezout en peper.

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak alle vers gesneden ingrediënten een minuut of 4 aan. Begin met de uien en knoflook en eindig met de prei. Voeg nu het water toe en laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe vervolgens de witte bonen en kidneybonen erbij en warm dit nog goed door. Maak nu de pistou door de blaadjes van de basilicum fijn te wrijven of te pureren met de knoflook en de olijfolie (in scheutjes). Roer hierna de Parmezaanse kaas erdoor en kruid af. Serveer de soep en ‘druppel’ de pistou eroverheen.

Eventueel nog wat extra olijfolie en fijngesneden tomaatjes.

Lekker met dikke sneden zuurdesem brood of stokbrood!

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).