Adverteren werkt!

column

Scheiden, hoe doe je dat?

Scheiden, hoe doe je dat?

01-12-2020

De zomervakantie is voorbij. Je mag (gelukkig) weer aan het werk en de kinderen zijn naar school. Geen ruzies meer, geen irritaties meer: ieder kan zijn eigen ding weer doen. Maar tijdens je vakantie heb je de balans opgemaakt, zo wil je ook niet verder leven. Als broer en zus. De vakantie was leuk maar het terugvallen in de oude patronen komt weer terug. Misschien kun je nog 10 jaar zo doorkabbelen, maar gelukkig word je er niet van. Tijd om stappen te ondernemen op weg naar nieuw geluk.

Je wilt scheiden. Maar hoe doe je dat, scheiden? Waar begin je? Hoe is het voor de kinderen, het bedrijf dat jullie samen hebben? De eerste stap is natuurlijk dat je je partner vertelt dat je wilt scheiden. Dat noemen we de scheidingsmelding. En als jullie kinderen hebben, is het belangrijk dat je dit samen rustig vertelt. Voor jongere kinderen is er een mooi boek om uit te leggen dat papa en mama niet meer samen verder willen: Een nieuw huis voor Tim & Tess van Bea van der Meulen.

De tweede stap is dat je een mediator of advocaat inschakelt. Als echtscheidingsadvocaat kan ik je helpen om op een goede manier te scheiden door je ten eerste goed voor te bereiden wat er emotioneel met je gebeurt, hoe je goede afspraken over de kinderen kunt en moet maken in een ouderschapsplan. Vervolgens help ik jullie bezittingen te verdelen, welke fiscale consequenties erbij komen kijken, maak ik een alimentatie-berekening en uiteindelijk zal ik de scheiding aanvragen bij de rechtbank. Hebben jullie een bedrijf? Dan kan ik jullie helpen om dit zo fiscaal optimaal te doen. Geluk is een keuze alleen de weg ernaar toe is niet altijd makkelijk. Maar de moeilijkste dingen liggen aan de mooiste wegen. Ik kan je helpen die juiste keuzes te maken. Bel me of stuur een email voor een vrijblijvende afspraak!

‘Opgeven is geen optie!’

De Gooische Echtscheidingsadvocaat | Oud Blaricummerweg 48, Laren | 035-5822627 mr.askamp@degooischeechtscheidingsadvocaat.nl | www.degooischeechtscheidingsadvocaat.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).