column

Nalaten aan een goed doel

Nalaten aan een goed doel

01-04-2021

In april zijn er weer collectes van bijvoorbeeld de Hartstichting en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Veel mensen willen iets goeds doen in hun leven. Daarom werken ze bijvoorbeeld als vrijwilliger of doneren ze geld aan een goed doel.

Maar wist u dat u ook goed kunt doen als u er zelf niet meer bent? Het is namelijk mogelijk om goede doelen op te nemen in uw testament, om hen zo iets na te laten. Zodat zij ook na uw overlijden een bijdrage krijgen om hun werk voor te zetten.

Uw nalatenschap is net als u uniek. Wilt u iets nalaten aan een goed doel, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Zo kunnen uw kinderen erfgenaam zijn, maar kan er ook een bepaald bedrag of kostbaar bezit naar een goed doel gaan in de vorm van een legaat. Dit dient wel te worden vastgelegd in een testament.

U heeft, bij leven, de regie over uw eigen nalatenschap en het is fijn voor dierbaren om te weten wat uw wensen zijn. Zo kunnen zij deze uitvoeren en uw idealen laten voortleven. Wilt u iets doneren na uw overlijden, bespreek dit dan ook goed met hen en maak duidelijk wat uw wensen zijn.

Als uw meer informatie wenst, dan kunt u kijken op www.toegift.nl/. Dit is de website van 78 samenwerkende erkende goede doelen. Hier is op heldere wijze uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en hoe u dit kunt regelen.

Vos Uitvaart | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula