column

Heeft u nog oude uitvaartpolissen ?

Heeft u nog oude uitvaartpolissen ?

01-06-2021

Bij veel verzekeraars zijn er nog oude polissen voor uitvaartverzekeringen en levensverzekeringen die nooit geïnd zijn.

 

Vroeger werd vaak bij de geboorte al een uitvaartverzekering afgesloten en dan kwam wekelijks de verzekeringsagent aan de deur om de premiegelden van enkele centen te innen. Dit waren nog papieren, handgeschreven polissen die mensen dan goed moesten bewaren.

Veel van deze polisbrieven zijn zoekgeraakt of verloren gegaan bij bijvoorbeeld een verhuizing. De verzekeraars van toen zijn inmiddels ook meerdere keren overgegaan in andere verzekeraar. Van veel polissen is dus niet meer bekend dat ze er zijn of bij welke verzekeraar ze zijn ondergebracht.

Dit maakt dat een aanzienlijke hoeveelheid polissen niet uitgekeerd worden omdat er geen uitkeringsverzoek gedaan wordt.

Om u te helpen is er inmiddels door het Verbond van Verzekeraars een zoekservice in het leven geroepen. Dit is zowel in te schakelen door uzelf alsook door nabestaanden van overledenen.
 

Dus heeft u het vermoeden dat er nog ergens een polis is van uzelf of van een dierbare die is overleden?

Kijk dan op de website van het Verbond van Verzekeraars, wellicht kunnen zij u helpen.
 

zoekservice.vanatotzekerheid.nl

 

Valance Vos | 06-39550463 | vvos@vosuitvaart.nl | www.vosuitvaart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula