column

Pastei met rundvlees en Guinness

Pastei met rundvlees en Guinness

01-11-2023

Hoe heerlijk om in deze winterse maand zo’n prachtige goudkleurige pie op tafel te zetten. Een stoer gerecht met bier en rundvlees met een dakje van knisperend en wat zoetig bladerdeeg. Als je een restje bladerdeeg overhoudt kun je er leuke vormpjes van maken voor bovenop. Serveer met een kom vol doperwten met een flinke klont roomboter er boven op.

Ingredienten:

2 el maïzena met zout en peper 750 gr runderriblappen in stukken 50 gr roomboter 1 ui, gesnipperd 3 stengels bleekselderij in stukjes 2 wortels in blokjes 250 gr champignons 500 ml Guinness 400 ml runderbouillon (zelfgemaakt of van de Kleinste Soepfabriek) 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn fijngesneden 1 laurierblad 1,5 el worcestersaus 1 ei losgeklopt Scheutje melk 1 rol kant en klaar bladerdeeg

Bereiding:

Paneer het vlees met de gekruide maïzena en bak dit in gedeelten in een goede stoofpan aan tot het een bruin korstje heeft. Schep uit de pan en bak nu de ui en bleekselderij tot ze zacht worden. Voeg de wortel toe en roer een scheut Guinness in de pan en roer eventuele aanbaksels los. Doe het vlees terug in de pan. Giet nu de bouillon en de rest van het bier erdoor heen tezamen met alle kruiden. Doe de deksel op de pan en laat ca. 2 uur op een laag vuur sudderen. Doe dan de deksel eraf en laat nog 2 uur stoven zodat de saus indikt. Het vlees moet heel zacht zijn. Bak de paddenstoelen apart en voeg deze nu aan de saus toe. Breng goed op smaak met de Worcestersaus en zout en peper. Laat afkoelen in een ovenschaal. Rol de bladerdeegplak uit en drapeer op de ovenschaal, waarbij je de kanten goed aandrukt. Maak hiervoor de zijkanten een beetje nat met een kwastje. Bestrijk met het ei/melk-mengsel en kerf in het midden een kruisje, zodat de hitte tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak nu 30-40 minuten in de oven op 180 graden.

Onze gezellige winkel staat boordevol perfect kookgerei, smakelijke ingrediënten en smaakvolle kookcadeaus. Net als een uitgebreid assortiment Italiaanse delicatessen, stoere borrelplanken en schitterende Portugese, Poolse en Tunesische serviezen. Uw messen of scharen bot? Lever ze bij ons in en de Hollandse Slijpservice slijpt ze vakkundig weer vlijmscherp.

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 154, Hilversum | 035 3030909 www.balthazarkookwinkel.nl Shop 24/7: www.balthazarkookwinkel.shop

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).