column

Taart op z'n Frans Clafoutis

Taart op z'n Frans Clafoutis

31-08-2018

Met al dat lekkere rijpe zomerfruit maak je in een handomdraai deze heerlijke clafoutis. Een van oorsprong Frans nagerecht met kersen, maar nu eens met pruimen. Maar kan uiteraard ook heel goed met perziken, nectarines, blauwe bessen of zelfs banaan. Eet ‘m lauw of koud.

Ingrediënten:
Een lage bakvorm van ca. 20 cm
ca. 15 rijpe pruimen, gehalveerd
7 el poedersuiker
300 ml. volle melk
75 gr. bloem
3 eieren
rasp van een citroen
1 el kaneelpoeder
snufje zout

Beboter de bakvorm en strooi 1 el. poedersuiker over de bodem. Leg hierop de pruimen met de open kant naar beneden, strak tegen elkaar aan. Bestrooi met 2 el. poedersuiker. Meng de melk, 3 el. poedersuiker, bloem, eieren, citroenrasp, kaneelpoeder en zout heel goed met een mixer of blender. Giet over de pruimen. Bak 50 minuten in een oven op 190 graden

Haal er uit als de clafoutis mooi bruin is geworden. Laat afkoelen en strooi er voor het opdienen nog wat poedersuiker over

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula