column

Surinaamse roti

Surinaamse roti

01-03-2019

Roti’s zijn een soort pannenkoekjes die je vult met kruidige kip, aardappelen en kousenband; een verrukkelijk gerecht dat je zo op tafel tovert. De roti’s kan je zelf maken of kopen bij de Toko. Tortilla’s zijn er ook lekker bij.

Ingrediënten voor 4 personen: 4 kippenbouten, in 2-en 1 l kippenbouillon 4 tenen knoflook 3 uien gesnipperd 1 el tomatenpuree 400 gr. aardappelen in stukjes 500 gr. kousenband of sperziebonen 4 el Surinaamse Masalapoeder 1 rode peper in ringetjes Zout en peper Bestrooi de stukken kip met zout, peper en de helft van de masala en braadt ze met wat boter en zonnebloemolie heel licht aan alle kanten aan. Bak uien, knoflook en peperringetjes met de helft van de masala in een grote braadpan. Voeg hier de stukken aardappelen aan toe en bak even mee. Roer goed door en voeg dan wat tomatenpuree toe en de stukken kip.

Giet er zoveel kippenbouillon bij dat het voor de helft onderstaat. Laat afgedekt zo’n 1,5 uur sudderen en doe er halverwege de kousenband of sperziebonen bij. Voeg naar smaak nog wat masala toe. Serveer eventueel met hardgekookte eitjes die je even in boter aan alle kanten bakt.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Gooi Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).