column

Thaise  groente-curry

Thaise groente-curry

01-05-2019

Dit gerecht komt uit het kookboek Slowcooking. Een Thaise groentecurry, die zo verrukkelijk is, dat je het vlees absoluut niet mist.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 el olie, 1 ui fijngesneden, 2 el rode currypasta, 7,5 dl romige kokosmelk, 4 aubergines in blokjes, 6 djeroek-poeroetblaadjes, 150 gr sperziebonen, in stukjes 1 rode of groene paprika, in reepjes Handje verse basilicum, 2 el vissaus 1 el limoensap, 2 tl suiker 1 grote chilipeper in ringetjes

Bak de uien even aan en voeg de rode curry toe. Bak zo’n 4 minuten zacht aan en schenk bijna alle kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat onafgedekt 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg nu de aubergines en djeroek-poeroetblaadjes toe en laat nog eens 5 minuten sudderen. Daarna de sperziebonen en de paprika tot de groenten beetgaar zijn.

Maak ‘m af met de vissaus, limoensap en suiker en garneer met de basilicum en de chilipeper. Serveer met gekookte witte rijst.

Balthazar bruist van de leuke ideeën. Voor originele kookkado's, de nieuwste kookgadgets, de beste kookattributen of om de eigen keuken een make-over te geven. Een mooie schaal, zo'n prachtige plank of nieuw keukentextiel doen wonderen!

 

Balthazar Kookwinkel Gijsbrecht van Amstelstraat 164 Hilversum 035 77 251 66 www.balthazarkookwinkel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).