bruisende zaken

Herbeleef de gymlessen van toen

Herbeleef de gymlessen van toen

01-09-2020

Ewoud van Dulken heeft een droom. Hij wil de gymlessen die we allemaal kennen van de basisschool nieuw leven inblazen en mensen weer het plezier van toen laten beleven. “Bijna iedereen heeft er een positieve vibe bij. Als ze herinneringen ophalen, beginnen ze te stralen en verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht. Dat gevoel willen we aanspreken, dat is de sleutel van ons succes.”

bewegen kan ook gewoon leuk zijn

Sportief is Ewoud, geboren en getogen in Amstelveen, zeker. Als tiener beoefende hij de judosport op topniveau en reisde hij heel Europa en nog een aantal landen elders op de wereld af. “Door blessures moest ik de topsport op een gegeven moment vaarwel zeggen”, vertelt Ewoud. Hij vond echter al snel een een nieuwe passie; lesgeven. Hij richtte zijn eigen judoschool op en is inmiddels tevens personal trainer (in 2018 en 2019 is hij verkozen tot Personal Trainer van het Jaar in Amstelveen) en revalidatiecoach. Zijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen maken hem een succesvol ondernemer.

Weer even kind zijn

Maar Ewoud wilde meer. Hij speelde al langer met het idee om clinics, verzorgd door CIOS-afgestudeerden, aan te bieden op basisscholen.

“Dat leek een gat in de markt, omdat leerkrachten vanwege bezuinigingen zelf de gymlessen verzorgden, terwijl ze er eigenlijk niet voor opgeleid waren en er ook geen tijd voor hadden. Sinds januari van dit jaar zijn scholen verplicht om de leerlingen twee uur per week gymles te geven door een vakdocent. Daarmee was mijn idee opeens niet meer relevant.” De gymlessen lieten hem echter niet los.

“Gewoon vanwege de hele sfeer eromheen.

Het weer even kind zijn. Niets moet, alles mag.

Ik wilde die ervaring weer toegankelijk maken voor iedereen.”

Plezier staat voorop

Zo gezegd, zo gedaan. “Het plezier staat bij onze lessen voorop. Het is mijn overtuiging dat sporten ‘an sich’ niet goed voor je is. Zeker als je het op hoog niveau doet, pleeg je roofbouw op je eigen lichaam. Het gaat om het bewegen, dat is noodzakelijk voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. We hebben de afgelopen maanden allemaal gemerkt wat het met je doet als je te weinig beweegt. Door het ‘moeten’ eraf te halen en het op speelse wijze aan te bieden, wordt bewegen weer leuk. En dan kom je automatisch uit bij de gymlessen van vroeger.”

Professionele begeleiding

“Het is de kunst om in de lessen voldoende uitdaging te bieden op ieder niveau, voor jong en oud. Ieder lichaam is immers anders. Mede om die reden worden onze lessen verzorgd door geschoolde docenten. Trefbal, touwklimmen, bokspringen, ringzwaaien, handstand, basketbal, volleybal... Het komt allemaal terug. Door te zorgen voor veel variatie in de lessen, houden we je gemotiveerd en kost het je geen enkele moeite om het vol te houden.”

Héél Nederland

GYM VAN TOEN is half augustus van start gegaan in Amstelveen, Haarlem, Zaandam, Vlissingen, Leiden, Sittard en Maastricht. Binnenkort volgen Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Hoorn, Hoofddorp, Mijdrecht, Middelburg en Nijmegen. “Het is ongelooflijk hoeveel aanmeldingen we krijgen. Het streven is om in 2020 te komen tot tien locaties.

Je zou bijvoorbeeld ook lessen voor ouder en kind kunnen aanbieden en voor bedrijven liggen er eveneens kansen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als ik iets doe, dan ga ik er voor driehonderd procent voor. GYM VAN TOEN blijkt een groot succes. Ik sta zelf positief in het leven en dat gun ik iedereen. Ik vind het dan ook geweldig om mensen op deze manier blij te kunnen maken!”

GYM VAN TOEN | 06-22663775 | info@gymvantoen.nl | www.gymvantoen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).