column

Thuisblijven kan!

Thuisblijven kan!

01-04-2021

Mensen denken vaak dat een uitvaartondernemer altijd na het overlijden komt. Vaak is dat natuurlijk zo, maar ik kom steeds vaker bij mensen vóór een overlijden.

Mensen die totaal nog gezond zijn, maar in hun naaste omgeving hebben meegemaakt hoeveel er bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Hoeveel vragen je nog op je afgevuurd krijgt.

Of mensen die gehoord hebben dat ze ziek zijn en het allemaal goed geregeld willen hebben, willen een afspraak maken om alles door te nemen.

Er is veel onwetendheid bij mensen en dat wil ik wegnemen. Als ze erover na kunnen denken, brengt dit mooie en bijzondere dingen voor hen. Een persoonlijke uitvaart.

Ook weten mensen vaak niet dat er zorg voor hen én hun naasten beschikbaar is, vóór het overlijden. Als ik dan het woord Hospice noem, dan trekt men vaak al terug en wil er weinig over horen. Thuisblijven! Dat is wat men vaak wil. Maar dat kan! Als ik dan benoem dat zij er ook zijn om de familie te ontlasten tijdens de zeer zware periode in de laatste levensfase, krijgt men toch wel interesse.

In de Haarlemmermeer heb je bijvoorbeeld Hospice Bardo. Zij bieden via de Ondersteuning Thuis met professionele casemanagers zorg tijdens de laatste fase aan huis. Zij worden daarbij ondersteund door veel vrijwilligers die bij je thuis komen en hulp bieden op allerlei manieren. Denk dan bijvoorbeeld aan: het voorlezen van de krant, koffie drinken, de hond uitlaten, boodschapje doen, wandeling maken, er gewoon zijn, zodat de partner even naar de fysiotherapie kan. Dit soort ondersteuningen zijn goud waard! Wil je informatie of een keer kijken bij Bardo bel dan: 023-333 47 00.

Wil je vrijblijvende informatie over een uitvaart, bel dan 06-22893080 of mail naar: info@ankhuitvaartzorg.nl ….. Omdat ieder mens anders is.

Ankh Uitvaartzorg | 06-22893080 | Brigitte Otte | www.ankhuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).