Adverteren werkt!

column

De eigen woning

De eigen woning

01-05-2021

Regelmatig komt het voor dat één van de ex-partners in de koopwoning achterblijft en de ander een andere woning huurt of misschien koopt.

Dit soort constructies brengt fiscale consequenties met zich mee. Zo ook voor een cliënte die al meer dan zeven jaar de gezamenlijke koopwoning had verlaten. Deze woning dient dan niet meer als eigen woning die valt in box 1, maar als vermogen in box 3.

Doordat haar ex alle lasten van de woning bleef voldoen, stond zij er niet bij stil dat zij de woning toch diende op te geven bij haar aangifte inkomstenbelasting. Het is in dit soort gevallen belangrijk dat er fiscaal advies wordt ingewonnen om dit soort situaties te voorkomen.

Fiscaal advies kan ik niet geven maar ik kan cliënte wel helpen om haar ex- partner, hopelijk buiten de rechtbank om, te bewegen hetzij de woning over te nemen, hetzij mee te werken aan verkoop van de woning. En een mooie bijkomstigheid is dat de woning nu een aanzienlijke overwaarde heeft. Dat was zeven jaar geleden niet het geval.

Zit jij ook in zo een situatie, bel of mail mij en dan sta ik je graag bij.

Hartelijk groet, Assia Krim

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).