Adverteren werkt!

column

De schadevergoeding voor verdriet, pijn en verlies

De schadevergoeding voor verdriet, pijn en verlies

01-07-2021

Smartengeld is voor onze cliënten met letselschade een belangrijke schadepost. Wat is smartengeld en hoe bereken je dit? De term ‘smartengeld’ staat voor immateriële schade: de schadevergoeding voor het verdriet, de pijn en het verlies dat iemand lijdt.

Iemands pijn en verdriet is niet met een rekensom precies te berekenen. Smartengeld wordt daarom vastgesteld op basis van ‘billijkheid’, oftewel het gevoel van rechtvaardigheid. In de praktijk wordt gekeken naar rechterlijke uitspraken in zaken die vergelijkbaar zijn. De uitspraken worden jaarlijks gebundeld in de ‘smartengeldgids’.

Daarnaast moet je als slachtoffer goed uitleggen hoe het ongeval jouw leven heeft veranderd. De medische situatie is daarvoor belangrijk, maar ook andere gevolgen, zoals verlies van vrienden, werk, hobby’s, enzovoort. Ook de oorzaak van het letsel kan van belang zijn: heeft iemand met opzet jou iets aangedaan of per ongeluk? Wij helpen graag met het vaststellen van het smartengeld, het verzamelen van de juiste onderbouwing en het onderhandelen met de aansprakelijke partij. Dat kan voor de uitkomst veel uitmaken. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met een van onze letselschadeadvocaten.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).