Adverteren werkt!

column

Samen kinderen? Samen beslissen.

Samen kinderen? Samen beslissen.

01-08-2021

Het komt regelmatig voor dat één van de ouders een eigen koers vaart ten aanzien van de kinderen. Als ouders het gezamenlijk ouderlijk gezag hebben, moeten zij beslissingen die de kinderen betreffen samen nemen.

Het is dan na een echtscheiding niet van belang dat één van de ouders de beslissingen tijdens het huwelijk of de relatie nam. Als men een dergelijke stilzwijgende afspraak heeft, dan wordt er aangenomen dat ouders de beslissingen gezamenlijk hebben genomen.

Maar na een echtscheiding ligt dat natuurlijk anders. De andere ouder moet actief worden betrokken bij het nemen van een beslissing zoals een verhuizing, inschrijving op een school, een operatie of een vakantie. Af en toe lukt het een ouder om het kind mee te nemen op vakantie zonder de schriftelijke toestemming van de andere ouder of wordt het kind zelfs zonder medeweten en toestemming ingeschreven op een school. Dat is niet zoals het zou moeten gaan, omdat op deze manier de andere ouder buitenspel wordt gezet.

Er wordt aangenomen dat het belang van een kind ermee gebaat is als beide ouders over het kind kunnen beslissen.

Heb je hulp nodig bij een juridisch conflict op het gebied van het personen- en familierecht? Bel of mail mij.

Hartelijk groet, Assia Krim

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).