BRUISENDE COLUMN

Haarlem Een monumentenstad die alles heeft

Haarlem Een monumentenstad die alles heeft

30-11--0001

Een gezellig historisch centrum, verborgen straatjes en hippe conceptstores: Haarlem is de stad die alles heeft. Deze prachtige oude stad in Noord-Holland zit boordevol historische panden en toffe winkelstraten en heeft voor ieder wat wils. Nog meer informatie vind je op www.visithaarlem.com.

Shoppen

In de Gouden Straatjes vind je alles van unieke boetiekjes tot interieurshops en ambachtelijke winkels.

De mooie gevels maken shoppen in de Gouden Straatjes een feestje, of je nu op zoek bent naar nieuw, vintage of design!

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

biedt voorstellingen en concerten op twee prachtige locaties in Haarlem. De zaal van de honderdjarige Stadsschouwburg is bekleed met goud op de wanden, rood pluche en een kroonluchter. De Philharmonie beschikt over één van de beste akoestische kamermuziekzalen van Europa. Met als pronkstuk het Cavaillé-Coll-Orgel.

Cultuur

Oud en nieuw ontmoeten elkaar in het Frans Hals Museum. Historische werken hangen naast hedendaagse kunst en eigentijdse installaties. In het Teylers Museum ontdek je de wonderen van kunst en wetenschap. Teylers is het oudste museum van Nederland en je vindt hier onder meer kunstwerken van de oude meesters, eeuwenoude fossielen en peperdure boeken.

De tentoonstelling Anno Haarlem vindt plaats in de kelder van het stadhuis. In deze tentoonstelling word je meegevoerd naar de gloriedagen van Haarlem tijdens de Gouden Eeuw en zie je onder andere hoe de St. Bavokerk werd gebouwd.

Bereikbaar

Haarlem is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Haarlem heeft twee treinstations en is goed te bereiken vanuit heel het land. Via de toegangswegen vind je borden met aanwijzingen naar de dichtstbijzijnde openbare parkeer-garages. In het centrum zelf is parkeren moeilijk door de beperkte parkeergelegenheid op straat.

Historie

Vanaf buiten de stad is de grote St. Bavokerk al te zien. De bouw van deze historische kerk begon in 1245 en het gebouw wordt tot op heden gebruikt voor kerkdiensten. Deze unieke middeleeuwse kerk is één van de grootste van Nederland. De Nieuwe Bavo Bloeit Van 5 t/m 13 april is de St. Bavokerk stralend middelpunt van bloem(sier)kunst. Met ruim 60.000 bloemen, geschikt door studenten en docenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsierkunst. Sprookjesachtig en betoverend! www.denieuwebavobloeit.com

Natuur

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van het stadsleven is Nationaal Park Kennemerduinen om de hoek. Je kunt hier goed fietsen, wandelen of hardlopen. Voor de liefhebbers van een prachtige horizon en een frisse zeelucht is het strand van Bloemendaal aan Zee vanuit Haarlem goed te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Jopenkerk

Jopen heeft de eeuwenoude Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld. Een voormalig godshuis in het levendige centrum van Haarlem is omgetoverd tot een moderne stadsbrouwerij, grand café en restaurant. De Jopenkerk Haarlem maakt van ieder bezoek een ware beleving. Onder het genot van een borrel of diner kunnen bezoekers het brouwproces met eigen ogen aanschouwen.

www.jopenkerk.nl/haarlem

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Kapellen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).