column ’t werfje

Winter

Winter

01-01-2019

Inmiddels is het alweer januari, de winter is begonnen, en 2019 is van start. Bijna een jaar geleden kwamen de eerste kindjes spelen op onze opvang en kennismaken met de boerderij en al haar dieren.

KOM JIJ OOK SPELEN, BELEVEN & ERVAREN BIJ ONS OP DE BOERDERIJ?

Het thema 'winter' was meteen van toepassing, met buiten gevoelstemperaturen ver onder het vriespunt, en er viel zelfs sneeuw! Het spelen met en het zien smelten van ijs of sneeuw, is voor kinderen bijzonder en leerzaam. Voor sommige kinderen, maar natuurlijk geldt dit ook voor sommige dieren, is het de 1e ervaring met de sneeuw en kou. Dit kan wel even wennen zijn. Toch is het juist gezond om buiten te zijn. Heerlijk buiten in de frisse lucht je energie kwijtraken, of jezelf juist opladen! Wel warm aankleden natuurlijk! De kinderen mogen niet alleen buiten spelen, maar ook slapen. Sinds kort hebben wij buitenbedjes en is het mogelijk om als kind heerlijk buiten te slapen. In Scandinavische landen is dit gebruikelijk, en daar liggen de temperaturen in de winter nog lager dan bij ons. Uit onderzoek blijkt dat het zeer gezond is; kinderen slapen langer en beter. Al zal niet ieder kind er aan kunnen en hoeven te wennen en blijven we de slaapkamers binnen ook gewoon gebruiken.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind(eren) voor dagopvang 0-4jr, peuterochtend 2-4jr en/of BSO 4-13jr? Neem dan gerust contact met ons op! De dieren bij 't Werfje worden gezond gehouden in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Langerwerf.

Kinderdagverblijf 't Werfje | Kijldijk 1, Oosteind | 06 19 08 57 15 | kinderdagverblijftwerfje@gmail.com | www.kinderdagverblijftwerfje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10987 - SEMFA controle over beweging