Column

U gaat uit elkaar. En dan?

U gaat uit elkaar. En dan?

01-03-2024

Om te kunnen scheiden heeft u een advocaat of een advocaat-mediator nodig. Een echtscheiding of de ontbinding van een geregistreerd partnerschap wordt uitgesproken door de rechter en alleen advocaten mogen een verzoekschrift tot echtscheiding / ontbinding geregistreerd partnerschap bij de rechtbank indienen.

U kunt ervoor kiezen ieder een eigen familierechtadvocaat in te schakelen, maar u kunt ook samen gebruik maken van de diensten van een advocaat/mediator. En er is de mogelijkheid van een overlegscheiding. Bij ons kantoor kunt u voor al deze mogelijkheden terecht.

Bij een verbroken samenwoning is een advocaat niet noodzakelijk, omdat u niet naar de rechtbank hoeft te gaan. De gevolgen van een verbroken samenwoning zijn vaak wel dezelfde als bij een echtscheiding. Er moet van alles geregeld worden voor de kinderen (het opstellen van een ouderschapsplan, de kinderalimentatie), de woning, de verdeling van de gemeenschappelijke spullen. Ook dan is het advies om u goed te laten informeren en bijstaan door een advocaat of mediator. Je kunt het maar één keer goed doen. Heeft u vragen? Bel ons even, liever te vroeg, dan te laat.

Conflicten zijn lastig, maar bieden ook een uitdaging. Elke scheiding, familierechtelijk geschil of nalatenschapskwestie is anders en vraagt om een eigen benadering.

Onze drijfveer is om mensen in een conflictsituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Heuvelring 41, Tilburg 013 - 207 07 40  info@dlb-advocaten.nl www.dlb-advocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik