column

De kindervoet

De kindervoet

01-03-2024

Veel voetproblemen ontstaan al tijdens de kinderjaren. Een kindervoet is tot de 15 jaar volop in ontwikkeling. De nagels zijn dun en kwetsbaar. De botstructuren groeien nog en de huid is dun.

Als problemen op tijd worden gesignaleerd voorkom je misschien verschillende aandoeningen op latere leeftijd. Veel jongeren sporten intensief en kunnen daardoor sneller nagelproblemen krijgen.

Ik zie in mijn praktijk vaak volwassen mensen met ingroeiende nagels en soms zelfs zodanig ingegroeid dat dit tot ontstekingen leidt. Het blijkt dat veel van deze klachten al ontstaan zijn doordat ze vroeger bijvoorbeeld veel gevoetbald hebben in te strakke of te kleine schoenen. Helaas moeten hierdoor regelmatig pijnlijke ingrepen worden verricht door de huisarts of gespecialiseerde arts. (Bron: podopost november 2022) Het is daarom niet onverstandig om bij voetklachten bij kinderen al op tijd naar de pedicure of podotherapeut te gaan om later leed te voorkomen. Helaas kan dat niet bij mij in de praktijk omdat ik nog steeds een overvolle agenda heb en een cliëntenstop heb maar gelukkig zijn er nog collega’s die wel een plekje vrij hebben in hun praktijk.

Voorkomen is beter dan genezen! Sharon Bekkers Medisch Pedicure

Ongetwijfeld loop je tegen vervelende problemen aan: pijnlijke voeten, ongemak tijdens dagelijkse beweging en sport of andere voetproblemen.

Meest voorkomende behandelingen
• Likdoornverzorging
• Eeltbehandeling
• Klauwtenen
• Blaren
• Schimmelnagel

Transvaalplein 20, Tilburg | 06-24562006 | info@pedicurepraktijkrobe.nl |

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos