Adverteren werkt!

Column

Klaar met perfectionisme en faalangst?

Klaar met perfectionisme en faalangst?

01-05-2021

Als jij alles perfect wilt doen leg je de lat voor jezelf heel hoog, vaak onmogelijk hoog. Je hebt waarschijnlijk perfecte plaatjes in je hoofd van hoe iets eruit zou moeten zien en het lukt je niet om dat perfecte plaatje in werkelijkheid om te zetten. Faalangst is de angst om te falen in situaties, waarin je een prestatie moet leveren of wanneer iemand iets van je verwacht.

Zowel perfectionisme als faalangst kunnen jouw leven enorm beïnvloeden. Beiden kunnen leiden tot frustratie, onzekerheid, jezelf vergelijken met anderen, uitstelgedrag of zelfs vermijdingsgedrag.

Ook kun je continu bang zijn dat je beoordeeld of afgewezen wordt, omdat je er al van uitgaat dat wat je doet, zal mislukken. Door de toenemende druk om goed te willen presteren of iets in één keer perfect te kunnen, kun je door volledig blokkeren, uitstelgedrag vertonen of juist extra hard gaan werken om te voorkomen dat je faalt. Interne duiveltjes duiken op in de vorm van zelfkritiek en niet helpende gedachten zoals: ‘zie je wel...’, ‘dit lukt me nooit’, ‘vorige keer ging het ook mis’, ‘iedereen kan dit veel beter dan ik’.

Perfectionisme en faalangst kosten enorm veel tijd en energie en kunnen jouw geluksgevoel enorm in de weg staan. Gun jij jezelf én je directe omgeving wat anders?

Je kunt er iets aan doen!

Ik heb 2 korte onlinetrainingen voor je gemaakt. Een Perfectionisme- en een Faalangst-training. Beide kosten slechts € 24,95 Makkelijk te volgen vanuit huis. Trainingen die je kennis vergroten, inzicht geven en tools die je direct kunt toepassen.

Alle informatie vind je op mijn website www.jouwtransformatie.nl/trainingen

“De trainingen en coaching van JouwTransformatie zijn een absolute aanrader! Claudia is persoonlijk, warm, humoristisch en doelgericht. Een coach die met haar aanpak echt het verschil maakt en zorgt voor een duurzame verandering. Dat is een zeldzame gave die niet iedereen bezit.” A. Kemp

Claudia

Fnidsen 77, Alkmaar | 06-22922101 | info@jouwtransfomatie.nl | www.jouwtransformatie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).