BOREK TOTALE LEEGVERKOOP

bruisende zaken

Zo verzeker je je als ondernemer tegen arbeidsongeschiktheid.

Zo verzeker je je als ondernemer tegen arbeidsongeschiktheid.

21-12-2021

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren.

De meeste ondernemers denken niet dat zij zo snel arbeidsongeschikt raken, maar toch ligt dit gevaar altijd op de loer. Reden genoeg om je hiertegen te verzekeren. Doe je dit niet? Dan komt er geen geld binnen als je arbeidsongeschikt raakt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo kun je mogelijk niet meer aan jouw betalingsverplichtingen voldoen, waardoor je mogelijk failliet gaat. Als je zzp’er bent, kan arbeidsongeschiktheid er zelfs toe leiden dat jij je huis moet verkopen als je hier niet voor verzekerd bent. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier hoe jij je als ondernemer verzekert tegen arbeidsongeschiktheid.

Sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af
Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Gelukkig is dit in Nederland niet bepaald lastig, want ondernemers kunnen allerlei verzekeringen afsluiten. Eén van de verzekeringen waaruit je kunt kiezen, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Omdat dit geen verplichte verzekering is, sluit niet iedere ondernemer een AOV af. Toch raden wij jou dit van harte aan. Waarom? Omdat je er de vruchten van plukt als je arbeidsongeschikt raakt.

Wie een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit en arbeidsongeschikt raakt, ontvangt maandelijks een uitkering. Hierdoor weet je zeker dat er geld binnenkomt als je (tijdelijk) niet meer kunt werken als gevolg van een ziekte, burn-out, zwangerschap of een ongeval. De hoogte van de uitkering hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt het verzekerde bedrag een rol. Bij het afsluiten van een AOV-verzekering kies je vaak zelf welk bedrag je verzekert. Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een rol. Verklaart een arts je voor 80% arbeidsongeschikt? Dan ontvang je maandelijks 80% van het verzekerde bedrag.

Kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Net als voor iedere andere verzekering draag je ook voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering premie af. Voordat je zo’n verzekering afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten wat dit jou kost. Daarom geven we hier antwoord op de vraag: ‘wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?’. Hier kunnen we vrij kort over zijn, want de premie van een AOV is niet altijd even hoog. Er wordt namelijk naar een aantal zaken gekeken. Zo speelt de hoogte van het verzekerde bedrag mee. Hoe hoger het bedrag dat je verzekert, des te hoger de premie uitvalt. Ook de uitkeringsduur en de eindleeftijd spelen een rol in de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Vergeet jouw medewerkers niet
Heb je personeel in dienst? Dan moet je niet alleen jezelf verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Nee, want je moet jouw werknemers hier namelijk ook voor verzekeren. Hier kun je verschillende verzekeringen voor afsluiten. De WGA-eigenrisicodragersverzekering is hier een voorbeeld van. Als werkgever ben je namelijk verantwoordelijk voor werknemers die in de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) terechtkomen. De eerste 10 jaar ben je zelfs verplicht om een WGA-uitkering te betalen als iemand arbeidsongeschikt raakt. Reden genoeg om als ondernemer voor WGA eigenrisicodrager te kiezen. Hiermee verzeker je je namelijk voor dergelijke financiële risico’s.

Allereerst speelt het verzekerde bedrag een rol.

Lequal | Entrada 400 | Amsterdam-Duivendrecht

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


BOREK TOTALE LEEGVERKOOP