BOREK TOTALE LEEGVERKOOP

bruisende zaken

Huisvesten in Nederland? Dit is handig om te weten

Huisvesten in Nederland? Dit is handig om te weten

22-01-2022

Als uitzendbureau is het je primaire taak om mensen te helpen aan een baan. Of het nu gaat om Nederlandse arbeiders of buitenlandse werknemers, dat maakt geen verschil. Toch komt er bij buitenlandse werknemers nogal wat meer kijken en is het handig dat je naast een baan ook de huisvesting voor deze mensen regelt als uitzender.

Maar wat komt er allemaal kijken bij huisvesting in Nederland?

Huisvesting buitenlandse werknemers is namelijk belangrijk, want als dat goed geregeld is, zullen arbeidsmigranten eerder naar Nederland komen en zijn bepaalde vacatures sneller gevuld. Maar wat komt er allemaal kijken bij huisvesting in Nederland? We vertellen het je in dit artikel.

SNF-certificaat bij huisvesting

Als je er als uitzender voor kiest om behalve voor een baan ook voor de huisvesting van arbeidsmigranten te zorgen, zitten daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo ben je verplicht als uitzender bij huisvesting een locatie te kiezen die voldoet aan de eisen van het SNF-certificaat. Dit betekent dat huisvesting alleen maar mogelijk is bij partijen die in het bezit zijn van zo’n dergelijk certificaat. De huisvestingslocaties die in het bezit zijn van een SNF-certificaat worden regelmatig gecontroleerd door de Stichting Normering Flexwonen. Deze ziet er op toe dat de normen op het certificaat worden nageleefd en of er een leefbare situatie is voor de arbeidsmigranten.

Daarnaast is de arbeidsmigrant niet verplicht om in te gaan op het aanbod van huisvesting dat jij als uitzender doet. Deze arbeidsmigranten mogen gaan en staan waar ze willen.

Normen certificaat

Het hebben van een SNF-certificaat als huisvestingslocatie is belangrijk, maar aan welke voorwaarden moet je voldoen om deze te ontvangen? Het certificaat kijkt naar een aantal zaken, namelijk ruimte, privacy, sanitair, veiligheid, hygiëne, voorzieningen en nog veel meer. Een voorbeeld van sanitair is dat de huisvestingslocatie minimaal één badkamer moet hebben met een toilet en dat er minimaal één douche aanwezig is per acht personen. En wat betreft het thema privacy dienen er op de locatie een aantal ruimtes beschikbaar te worden gesteld, waar de arbeidsmigranten zich kunnen terugtrekken en beroepen op hun privacy. Op deze manier wordt er per thema voldaan aan de eisen en verdient een huisvestingslocatie uiteindelijk een certificaat.

Huisvesting arbeidsmigranten in Nederland blijft een moeilijke opgave. Er zijn niet veel locaties waar arbeidsmigranten eventueel geplaatst kunnen worden. Daarnaast is er vaak nog te weinig draagvlak van de bewoners rondom die locatie. Kortom, het belang van arbeidsmigranten en verhaal dat het een positief effect heeft op onze economie moet beter verteld worden.

Zo ben je verplicht als uitzender bij huisvesting een locatie te kiezen die voldoet aan de eisen van het SNF-certificaat.

Lequal | Entrada 400 | Amsterdam-Duivendrecht

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


BOREK TOTALE LEEGVERKOOP