bruisende zaken

Waarom een ventilatieplan essentieel is bij nieuwbouw en renovatie

Waarom een ventilatieplan essentieel is bij nieuwbouw en renovatie

04-10-2023

Heb je weleens een keer iets gehoord van een ventilatieplan? Zo niet, is het een erg goed idee om je hier eens een keer wat verder in te gaan verdiepen. Want een goed doordacht plan heeft je vanaf het eerste moment al tal van voordelen te bieden. In dit document zie je meteen hoe de ventilatie in jouw huis precies werkt. Zo kun je dus ook erg makkelijk aflezen hoe de verschillende aspecten van je ventilatiesysteem zijn verbonden. Maar je ziet ook hoe de luchtstroom beweegt. Is je interesse gewekt? En kom je er maar al te graag wat meer over te weten? In dit blog hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

De kwaliteit van de lucht blijft altijd optimaal 

Een van de grootste voordelen die aan een ventilatiesysteem met een wtw filter gekoppeld is? Op het moment dat het ventilatieplan helemaal naar wens is en perfect af is gestemd op het type ruimte, is de vervolgstap het daadwerkelijk plaatsen van het ventilatiesysteem. Dankzij dit systeem blijft de kwaliteit van de lucht altijd optimaal. Mogelijke stofdeeltjes in de lucht worden direct gefilterd – net als bacteriën en virussen die door de lucht dwarrelen. Dit zorgt dus meteen voor een veel schonere lucht en dus ook voor een beter leefklimaat. Het is dus meer dan begrijpelijk dat meer en meer woningen uit worden gerust met een slim ventilatieplan. 

Een  ventilatieplan is erg makkelijk in de bouwplannen te integreren 

Het beste van alles? Een ventilatieplan, bestaande uit onder andere een goed werkend koolstoffilter, is erg makkelijk in de bouwplannen te integreren. Ideaal als bijvoorbeeld de keuken, de badkamer, het toilet of de woonkamer een keer flink aan wordt gepakt. En aangezien een ventilatieplan erg makkelijk op maat samen is te stellen, is het haarfijn te integreren in iedere ruimte in huis. Waar in huis laat je het liefste een erg handig ventilatiesysteem terugkomen? Doe hier de nodige inventarisaties voor, zodat het samenstellen van het plan meteen wat eenvoudiger is. 

Uitstekend geschikt voor zowel nieuwbouw als voor bestaande bouw 

Het maakt niet uit of je te maken hebt met nieuwbouw of met bestaande bouw. In beide gevallen is het erg makkelijk om een goed werkend ventilatieplan terug te laten komen. Het is dus een goed idee om als eerste alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken, zodat je op deze manier het beste ventilatieplan voor de woning kunt realiseren. Wie weet geniet je op korte termijn al van frisse en goed gefilterde lucht in huis met een luxe ventilatiesysteem. 

https://zzpdaily.nl/goedkoopste-zakelijke-rekening/

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding