column

Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

01-11-2019

Er bestaat nog veel onbekendheid over mediteren. Ik vertel nog wel eens het verhaal van twee oudere vrouwen, waarvan de een aan de ander vraagt: ‘Hoe is het toch met jouw zoon?’ ‘Goed, goed, hij is yogaleraar’, zegt de moeder. ‘Maar wat is yoga dan precies?’, vraagt de andere vrouw. ‘Tsja, dat weet ik niet. Iets met mediteren. Nou ja, in elk geval beter dan stil zitten en niks doen’, zegt de moeder.

Ook bestaan er ook nog vooroordelen over en zijn er mensen die het vaag en zweverig vinden. En dat zijn nu juist de mensen die vooral in het hoofd zitten en denken hun leven te kunnen controleren door het verstand alleen. Terwijl ikzelf denk dat ik juist twee beentjes op de grond kan houden dankzij meditatie.

Mediteren is soms hard werken. Het vraagt oefening, doorzettingsvermogen en concentratie. En net als met andere activiteiten: als het je zo af en toe eens doet dan zal je er nooit écht bedreven in raken. Maar ook gééft het veel nieuwe energie, ideeën en inzichten. Het helpt mij in elk geval om de gebeurtenissen te nuanceren en te relativeren, om stress te verminderen.

Ganesha Almere gaat mensen een steuntje in de rug geven. Wij komen met de training ‘Mediteren kun je leren’, bedoeld voor mensen die kennis willen maken met verschillende aspecten en vormen van meditatie. Drie bijeenkomsten waarin je de achtergrond van meditatie krijgt toegelicht om het waarom te verduidelijken. En dan vervolgens: doen, oefenen, in de praktijk brengen. Ervaren hoe het is om ‘stil te zitten en niks te doen’.

Belangstelling? Neem contact met ons op!

Ganesha Almere | Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 | Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).