bruisende zaken

Er gaat een (digitale) wereld voor je open

Er gaat een (digitale) wereld voor je open

01-07-2021

De wereld wordt steeds digitaler, daar kun je eigenlijk niet meer omheen. De jongere generaties zijn hiermee opgegroeid, maar voor senioren kan al deze technologie een uitdaging vormen. “Wij helpen hen daarom wegwijs te maken in de technologie”, aldus Silke Bellefleur Manschot, projectmanager bij Senior-Live. “Want je bent nooit te oud om te leren.”

Wat voor de een heel simpel is, is voor de ander compleet nieuw. Als voorbeeld hiervan noemt Silke het videobellen. “Helemaal van deze tijd en de perfecte manier om contact te onderhouden met de buitenwereld, ook wanneer het om wat voor reden dan ook voor korte of langere tijd niet lukt om ergens fysiek naartoe te gaan.” Om mensen kennis te laten maken met zaken als videobellen en dergelijke en ze te leren om dit ook daadwerkelijk zelf te doen, organiseren ze vanuit Senior-Live diverse (groeps)cursussen en trainingen, zoals een iPad-cursus en een cursus Windows. “Hierin leren de mensen in hun eigen tempo en op begrijpelijke wijze hoe alles werkt en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen gaan.”

Cursussen, trainingen en meer

Overigens is het organiseren van cursussen en trainingen niet het enige dat ze bij Senior-Live doen. “We hebben bijvoorbeeld ook nog elke vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur een inloopspreekuur voor computergerelateerde vragen en we bieden indien gewenst ook persoonlijke en deskundige computerhulp aan huis. Daarnaast kunnen senioren in beweging blijven via wekelijkse online fitnesslessen en ook ons Taalmaatjes Online project is erg populair. Hierbij koppelen we senioren uit Almere aan ‘nieuwe Nederlanders’ om op een laagdrempelige manier Nederlands met elkaar te praten door te videobellen en zo dus ook meteen iets voor een ander te betekenen en je eigen wereld te verbreden.

Senioren die het leuk lijkt om hier ook aan deel te nemen, zijn meer dan welkom om zich bij ons aan te sluiten. Aanmelden kan via de website of door ons te bellen.”

Activiteiten & diensten voor senioren in Almere

Kerkgracht 51, Almere-Haven | 036-7370422 | www.senior-live.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).