column

Informatieavond uitvaartwensen, erfrecht en nalatenschap

Informatieavond uitvaartwensen, erfrecht en nalatenschap

01-03-2019

Yarden & de Ridder Uitvaartzorg organiseert in samenwerking met notaris Auke van der Meer van notariskantoor Almeer Notaris op donderdag 21 maart een informatieavond over uitvaartwensen, erfrecht en nalatenschap in het Afscheidshuis te Almere. Veel mensen denken er wel eens over na, maar komen niet tot een concreet plan. Wat zijn de gevolgen voor de nabestaanden als je niets geregeld hebt?

Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. De notaris biedt een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht.

Erfrecht en nalatenschap Er zijn vele momenten (huwelijk, huis gekocht, kind op komst) waarbij het verstandig is om na te denken over uw testament. Bij een overlijden moeten er allerlei praktische zaken geregeld worden. Het begint allemaal met de vraag of er een testament is. Wie erft er? Er zijn veel redenen om een testament te maken. Het uitsluiten van de ‘koude kant’, het onterven van een kind. En waaruit bestaat de nalatenschap? Aanvaard of verwerp ik deze? En hoe zit het met de erfbelasting? Notaris Van der Meer biedt tijdens deze lezing inzicht. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Uitvaartwensen Slechts één op de vijf mensen bespreekt zijn uitvaartwensen met zijn naasten. Het overige deel heeft het er niet over. Met als gevolg dat hun nabestaanden in moeilijke tijden geconfronteerd worden met het regelen van het afscheid, maar soms geen idee hebben wat hun overleden dierbare wilde. Weten zij dat u niet van cake hield? En dat u geen verdrietig afscheid, maar juist een herinneringsbijeenkomst wenst, waar het leven gevierd wordt? Door uw uitvaartwensen op papier te zetten, spoort u uzelf aan om hierover na te denken en ontlast u uw nabestaanden.

Datum en locatie De informatieavond vindt plaats in het Afscheidshuis, Randstad 21 8 te Almere op donderdag 21 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er koffie en thee klaar. Iedereen is van harte welkom. Neemt u gerust iemand mee. De toegang is gratis.

Bezoekers dienen zich aan te melden via de website: www.yarden.nl/vereniging/agenda/nalatenschap-almere.htm of telefonisch (tijdens kantoortijden) via 036 30 30 130.

Corine de Ridder is uitvaartverzorger bij Yarden & de Ridder en vertelt maandelijks over haar belevenissen in haar werk.

Randstad 21-08 | 1314 BL Almere 036 - 30 30 130 | www.yarden-deridder.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).