Adverteren werkt!

bruisende zaken

Teater '77 bestaat 40 jaar

Teater '77 bestaat 40 jaar

01-05-2017

We spraken de drie regisseurs van de jubilerende vereniging, Paul Terwijn, Claudia Maser en Rex Staneke, in de oude Julianaschool op de hoek Markendaalseweg / Van Coothplein.

Daar heeft amateurtoneelvereniging Teater ’77 een eigen theaterzaal om te repeteren en om voorstellingen te spelen.

Waarin onderscheiden jullie je als vereniging? Paul, sinds 1993 regisseur en artistiek leider van de vereniging: “Het meest kenmerkend voor Teater ’77 is de drie-avonden­formule. De 24 spelers kunnen kiezen tussen drie repetitie-avonden en dus tussen drie stukken of drie regisseurs. Ook voor de regisseurs betekent dit dat er genoeg dynamiek aanwezig is door steeds een andere samenstelling van de spelersgroep.”


Wat kenmerkt de voorstellingen van Teater ’77? Claudia: “Niet alleen de voorstellingen zelf zijn belangrijk, maar vooral ook het creatieve en gezellige repetitieproces eraan voorafgaand. We gaan bij Teater ’77 niet uit van ‘wat wil het publiek graag zien’, maar vooral van ‘wat vinden wij leuk om te maken’.” Rex lacht: “En wat blijkt? Het publiek wil onze voorstellingen keer op keer graag zien!”


Hoe ontstond het concept van de jubileumvoorstelling BABS?  “Voor elke lustrumjaar wordt er naar een speciaal samen­werkingsverband gezocht tussen de drie spelersgroepen van Teater ’77”, vertelt Paul. “Soms wordt dat één grote voorstelling, soms een carrouselvoorstelling waarbij drie kijkersgroepen rouleren tussen drie korte stukken en deze keer is dat één voorstelling die bestaat uit drie bedrijven, die vorm worden gegeven door de drie spelersgroepen.”


Claudia: “Na veel brainstormen zijn we op zoek gegaan naar een schrijver die speciaal voor ons een familiedrama wilde schrijven. Jorg van den Kieboom is die uitdaging aangegaan en dat heeft het mooie BABS opgeleverd.”


“Het is voor ons als regisseurs nog een hele uitdaging om met z’n drieën één stuk te maken”, zegt Rex. “Je bent als regisseur toch gewend om het alleen te doen, samen met je spelers. Maar na enkele gezamenlijke repetitiedagen kunnen we nu al zeggen: Dit gaat lukken, dit wordt een jubileumvoorstelling die iedereen moet gaan zien!”


Teater ’77 speelt de voorstelling BABS op 8, 9 en 10 juni in Podium Bloos. Kaarten zijn te reserveren via www.teater77.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).