bruisende zaken

Je iPhone wel of niet laten repareren? Na het lezen van dit artikel weet je het.

Je iPhone wel of niet laten repareren? Na het lezen van dit artikel weet je het.

02-01-2024

Je kunt tegenwoordig natuurlijk niet zonder je smartphone. De meeste mensen gebruiken de smartphone voor verschillende doeleinden. Denk aan het spelen van spelletjes, chatten met vrienden maar ook voor het checken van de mail en in deze tijd vaak ook voor werkgerelateerde zaken.

Om die reden is het natuurlijk vervelend wanneer je iPhone kapot gaat. Gelukkig kun je een iPhone op verschillende plaatsen laten repareren, maar veel mensen vragen zich terecht af of dit bij hun iPhone nog de moeite waard is. 

Hoe oud is de iPhone?

Allereerst is het van belang om te onderzoeken hoe de oud de iPhone precies, voordat je een iphone reparatie overweegt. Om de zoveel tijd komt er namelijk weer een nieuw model op de markt en sommige oude iPhones worden na verloop van tijd niet meer geüpdatet. 

 

Dit houdt in de praktijk in dat je dan bepaalde apps misschien in de toekomst niet meer kan gebruiken en dat is natuurlijk zonde. Dan betaal je immers een flinke prijs voor een reparatie, terwijl de kans groot is dat je er op de lange termijn weinig aan hebt. Op verschillende websites kun je gelukkig onderzoeken welke iPhones nog worden ondersteund. 

Onderzoek de kosten van de reparatie

Vervolgens is het ook van belang om te onderzoeken wat de precieze kosten van de reparatie zijn en die te vergelijken met de huidige waarde van je smartphone. Wanneer bijvoorbeeld je oplaadpunt kapot is en je iPhone kan niet draadloos opladen, dan is het zeker de moeite waard om deze te laten repareren wanneer je huidige iPhone nog honderden euro’s waard is  

 

Is je huidige iPhone echter nog weinig waard en vertoont die ook vele andere gebreken? Dan is het niet altijd raadzaam om je iPhone nog te repareren. Op internet kun je gelukkig snel onderzoeken wat je huidige iPhone voor actuele waarde heeft en op basis van die informatie kun je gepaste actie ondernemen. 

 

Je wilt bijdragen aan een duurzame samenleving

Je kunt natuurlijk ook om ideologische redenen een iPhonereparatie overwegen. Wanneer je de iPhone laat repareren, dan draag je immers bij aan een duurzame economie. Er hoeft dan namelijk geen nieuwe iPhone voor jou gemaakt te worden en daardoor blijven er meer grondstoffen over. 

 

Natuurlijk maak je als één persoon niet direct het verschil, maar als iedereen kapotte producten eerst probeert te repareren in plaats van direct weg te gooien, dan zal dat op de lange termijn zeer goed voor het klimaat zijn. 

 

Had je nog garantie?

Dan is het natuurlijk ook nog de vraag of je wettelijke garantie op de telefoon hebt of dat je misschien een speciale verzekering hebt afgesloten die de kosten dekt. Dan is het immers altijd de moeite waard om je iPhone te laten repareren.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).