bruisende zaken

Een nieuw stofzuiger: hier moet je op letten

Een nieuw stofzuiger: hier moet je op letten

28-02-2024

Het lijkt misschien heel makkelijk, maar als je een stofzuiger gaat kopen, kun je maar beter met een aantal zaken rekening houden. Je wilt immers een zo goed mogelijke deal sluiten waar je ook langdurig gebruik van kunt maken.

Om een zo krachtig mogelijke stofzuiger te hebben, is het daarom goed om deze tips goed te onthouden. Deze tips kunnen namelijk goed van pas komen!

Goed zuigkracht 

Hoe beter een stofzuiger kan zuigen, des te effectiever de reiniging zal zijn. Om erachter te komen wat de zuigkracht is, kun je het beste de specificaties opzoeken. Dit wordt meestal aangeduid in wattage of luchtverplaatsing. Je zou dus kunnen zeggen: hoe hoger het wattage of de luchtverplaatsing is, hoe krachtiger de stofzuiger is. Voordat je tot aankoop overgaat, is het handig om verschillende soorten stofzuigers met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kun je precies ontdekken welke stofzuiger perfect is voor jou. Een stofzuiger vergelijken kun je niet altijd in de winkel doen en daarom zijn hier ook websites voor. 

Geschikt model kiezen

Soms zie je een product waar je helemaal weg van bent, maar het is mogelijk niet zo geschikt voor jou persoonlijk. In dat geval is het verstandig om een andere keuze te maken. Dit geldt ook voor stofzuigers, aangezien er veel verschillende modellen zijn en niet alles voor iedereen even geschikt is. Stel je bijvoorbeeld voor dat je veel trappen in je woning hebt; dan wil je niet heen en weer lopen met een zware stofzuiger. Aan de andere kant heeft een grotere stofzuiger ook een grotere capaciteit, waardoor je de zak minder vaak hoeft te vervangen en ze meer kunnen verwerken. Als je grote oppervlaktes of veel tapijten hebt, kan dit wellicht een betere keuze voor jou zijn. Het is dus goed om te kijken naar de grootte en het gewicht van het apparaat en te bepalen wat jij belangrijk vindt.

Filter types controleren 

Dan is het nog handig om te kijken naar het type filter dat de stofzuiger heeft. Een HEPA-filter is bijvoorbeeld goed voor mensen die bepaalde allergieën hebben, want het vangt zelfs de hele kleine stofdeeltjes op. Daarnaast heb je nog microfilters en schuimfilters. Deze helpen om stof op te vangen, zodat je er geen last meer van hebt tijdens het stofzuigen. Ze kunnen niet meer worden verspreid. Meestal kun je deze filters reinigen, en dat is dus mooi meegenomen. Mocht je wel de filters moeten vervangen, let dan goed op wat jouw stofzuiger precies nodig heeft. Ga jij binnenkort een nieuwe stofzuiger aanschaffen? Met deze factoren in gedachten kom je vast en zeker op een model uit dat bij je past!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie