column

Een gezonde mond is van levensbelang!

Een gezonde mond is van levensbelang!

01-04-2019

…vooral voor diabetespatiënten, zwangere vrouwen en mensen met een (verhoogd) risico op hart- en vaatziekten. Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees, wie wil dat niet? Dat een gezond en fris gebit prettig is, dat weten we allemaal. Maar in sommige gevallen is een goede mondgezondheid ook van levensbelang. Er zijn aanwijzingen dat er relaties bestaan tussen de algemene gezondheid en een gezonde mond.

Diabetespatiënten
Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Dit kan komen door een verminderde weerstand tegen infecties, wat meestal het gevolg is van een niet goed ingestelde bloedsuikerspiegel.

Zwangere vrouwen 
Door een verhoogde hormoonspiegel is er tijdens de zwangerschap een verhoogd risico op tandvlees-ontstekingen. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat er een relatie bestaat tussen deze tandvleesontsteking en vroeg-geboorten.

Patiënten met hart- en vaatziekten
Er is een verband tussen tandvleesontstekingen en de kans op hart- en vaat-ziekten. Dit komt vermoedelijk door schadelijke mondbacteriën die in de bloedbaan terechtkomen en kunnen leiden tot allerlei processen die hart- en vaatziekten tot gevolg kunnen hebben of verergeren.

Jong geleerd…
Het is van belang om van jongs af aan aandacht te besteden aan de mondgezondheid. Bij een baby is het al belangrijk om vanaf het eerste tandje te gaan poetsen en te letten op het aantal eet- en drinkmomenten per dag. Zo kan aantasting van het gebit (bijvoorbeeld tanderosie en cariës) worden voorkomen en kan het gebit een leven lang mee! Redenen genoeg dus om je gebit goed te verzorgen! Dit kan door tweemaal daags op de juiste manier te poetsen, tussen tanden en kiezen te reinigen en regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. De mondhygiënist is er voor iedereen, van nul tot honderd jaar! De mondhygiënist coacht je graag in het verkrijgen én behouden van een gezonde mond.

Wil je graag weten wat Francine Lamers voor u kan betekenen?
Bel vandaag nog voor een vrijblijvend advies consult. Ontvang tevens gratis een mini-tandpasta.

VIJFHAGEN 43 - BREDA T . 076-5324960 WWW.TRIDENZO.NL TRIDENZO MONDZORG

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram