Column

Mam, wat doe jij daar  nou eigenlijk?

Mam, wat doe jij daar nou eigenlijk?

01-04-2024

Ik woon op Ibiza, mijn kinderen wonen in Nederland. Het werken met energie is ze niet met de paplepel ingegeven. Tot mijn vijftigste was ik mij er ook niet van bewust. Al hoorde mijn dochter op vierjarige leeftijd wel ‘een meisje praten’ en moesten wij voor mijn zoon altijd de deur openhouden voor zijn ‘muisjes’ die meeliepen.

Bijzondere gebeurtenissen die wij al snel afdoen als: ‘doe eens normaal’. En wat is dan normaal? Wat we niet kunnen zien, is er niet? Ken je dat, dat je je op de ene plek meteen op je gemak voelt en ergens anders het liefst zo snel mogelijk weg wilt? Dat er mensen zijn die meteen goed voelen en bij anderen voel je je eigenlijk nooit op je gemak? Ik mocht mezelf aanleren dit te volgen. Zo woonde ik op verschillende plekken om te voelen wat er bij mij past.

Durfde ik ‘vriendschappen’ te beëindigen, NEE te zeggen en vervolgens JA te zeggen tegen het leven. Mìjn leven, zoals ik dat prettig vind. Ik voel mij ergens thuis als ik ondersteboven op de bank kan hangen, zeg ik altijd gekscherend. Zo is het wel, kunnen doen en zeggen wat je wilt zonder ‘op je hoede’ te zijn.

Het zijn conditioneringen: het heurt zo, we hebben het altijd zo gedaan.

Op mijn vijftigste gooide ik het roer om. Ik verkocht mijn bedrijf en zette een punt achter dertig jaar huwelijk.

De wijde wereld in met vallen en opstaan.

En zo kwam ik op Ibiza, ik was er nog nooit geweest. Herken je hier iets in en zou je er eens vrijblijvend over willen praten? Mail naar: yvankavaneeken@gmail.com Mijn naam is Yvanka van Eeken

Avenida Cala Nova 59 - appartement 28, Es Canar | yvankavaneeken@gmail.com | +31 6 53143180

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV