bruisende zaken

‘Elk kind heeft recht op aandacht’

‘Elk kind heeft recht op aandacht’

01-12-2022

Soms kunnen kinderen wel even een ‘maatje’ gebruiken. Iemand op wie ze terug kunnen vallen en met wie ze leuke activiteiten kunnen ondernemen. “Een behoefte waar wij met Vitalis Maatjes al ruim veertig jaar op inspelen”, vertelt Marisca de Graaf, jongerencoach en casemanager bij Vitalis Maatjes in Haarlem. “Ontzettend mooi werk om te mogen doen.”

Stichting Vitalis koppelt kinderen tussen de vijf en achttien jaar, die zich als gevolg van een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie bevinden en het risico lopen in de problemen te raken, tijdelijk aan een volwassen vrijwilliger. “Oftewel, aan een maatje”, vertelt Marisca enthousiast. “Samen ondernemen zij elke week of tweewekelijks leuke activiteiten als knutselen, voetballen in het park of bijvoorbeeld een bezoekje aan de bioscoop. Dit klinkt wellicht als iets heel eenvoudigs, maar de resultaten zijn groot. Je ziet kinderen zich echt ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen en de wereld ontdekken. En het draagt er vaak aan bij dat de inzet van intensieve professionele jeugdhulpverlening voorkomen kan worden.”

Meld je aan!

Omdat er heel veel kinderen zijn die zo’n maatje kunnen gebruiken, en er ook steeds meer bijkomen, zijn ze bij Vitalis altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Uiteraard worden al onze vrijwilligers uitgebreid gescreend voordat we ze daadwerkelijk aan een kind koppelen en die match wordt ook niet zomaar gemaakt. Daarvoor kijken we echt goed welk kind het best bij welk maatje past.” Maar als die match dan eenmaal is gemaakt, dan is het volgens Marisca het mooiste vrijwilligerswerk wat er maar is als je, net als zij, kinderen een warm hart toedraagt. “Elk kind heeft recht op aandacht en je kunt zulke mooie resultaten boeken. Dus doe die kinderen en jezelf dat plezier en meld je bij ons aan!”

Kiki: “Mijn maatje gaf aan: samen kunnen wij alles!” Alex: “Je brengt een glimlach op het gezicht van je maatje. Die glimlach neem je over in je eigen hart.”

Wil jij ook vrijwilliger worden bij Vitalis? Aanmelden kan via www.vitalismaatjes.nl.

Vitalis Maatjes Haarlem Casemanager: Marisca de Graaf Tel . 06-39614615 www.vitalismaatjes.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen