Adverteren werkt!

column

“Pesjoene omhoog en as ’n speer faksinere tege coorona!”

“Pesjoene omhoog en as ’n speer faksinere tege coorona!”

01-03-2021

Tering! We hebbe de beste pesjoene fan de aartkloot, maar tog sit me oma in de penarie. Se hep AOW en ’n pesjoentje, maar se ken steets mindur kope met d’r cente. Want d’r komp al ’n hele tijd geen spie bij. En dan te bedenke dat de pesjoenpotte bommetje folsitte en ook steets foller worre door ’t handele in aandele.

Maar omdat se de rente laag houwe en die belangrijk is bij ’t uitfogele of ze ’t ook strakkies allemaal kenne betale, wort d’r pesjoentje nie hogur. En as de eurie door inflasie mindur waart wort dan sit se in de gebakke pere. Nou is d’r ’n ouwetjespartij, waar se op ken stemme, maar die hebbe allenig maar rusie met mekaar. Dus hotemetote. Regel dat ff, want d’r benne ook ouwetjes die nie lekkur in de slappe was swemme! Ik schrijft dit begin februarie dus ik hoop dat se in maart as ’n speer an ‘t faksinere benne tege coorana. Maar ik fraagt me ook af of se wete, hoefeel mense de pijp uitgaan of siek(er) worre omdat se door de massa coorona-pasjente nie naar ’t siekehuis kenne om allerlei klagte te tsjekke? In Weimar in Duitslant segt ’n regter dat die coronamaatregele nie moge en ’t meer slegt doet dan goet.

Tuurlijk, de beste bestuurdurs sitte an de kant, maar d’r wort allenig maar gekeke naar wat de siekehuise ankenne. Was ’t dan nie googummer geweest as se ‘t legur ook hadde late prikke en feel misgien noothospitaals hadde late bouwe? Afijn, tis positief dat de lente kompt. Laat ’t maar lekkur sonnig worre. Want daar ken ’t firus nie tege, segge se.

Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Besjoer!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).