bruizende zaken

Waarom je niet definitief kunt  ontharen op licht- en rood haar

Waarom je niet definitief kunt ontharen op licht- en rood haar

01-05-2022

We worden constant gebombardeerd door verkopers die ons vertellen dat hun laser- of licht-gebaseerde apparatuur definitief kan ontharen op alle haarkleuren. Maar zoals degenen onder ons met een beetje ervaring inmiddels weten, is dit niet waar.

‘DE AUTO PARKEER JE GRATIS VLAKBIJ ONS INSTITUUT’

Waarom kunnen we lichte haarkleuren niet verwijderen?

Wel dat zit zo, een lichtpuls wordt aan de huid afgegeven om warmte in de haren te creëren. Het licht wordt opgenomen door eumelanine. Dit zijn bruine- of zwarte moleculen die lichtenergie omzetten in warmte-energie. De warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil, die aan de onderkant van het haarzakje zit. In deze haarpapil zitten talrijke pigmentcellen, die hun pigment aan de haar afgeven. Het is ook alléén tijdens de actieve groeifase, dat de haarpapil zodanig wordt “omarmd” door de haarwortel dat er genoeg warmte is om de papil te doden.

Lichte haarkleuren hebben simpelweg onvoldoende eumelanine waardoor er te weinig hitte ontstaat om de haarpapil te vernietigen.

En hoe zit het dan precies met rood haar?

Rood haar daarentegen bevat veel melanine, maar géén eumelanine. De rode kleur komt door de aanwezigheid van pheomelanine, een rood-geel pigment. Omdat de meeste laser- en licht gebaseerde apparaten voor ontharing in het rode- en infrarode bereik vallen, wordt de energie weerkaatst door pheomelanine. Er ontstaat daarom te weinig hitteontwikkeling voor definitieve ontharing van rood haar.

Verlost worden van lichte haren, dan is elektrische epilatie een uitstekend en definitief alternatief.

Interesse? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Tip: vergoeding zorgverzekeraar mogelijk

Vital Huidinstituut | Middenbaan 77 C, Barendrecht | 0180-222000 / 06-34018636 | www.vitalhuidinstituut.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).