column

Focus en ga ervoor…

Focus en ga ervoor…

01-06-2019

Als je A doet gebeurt er B. Dit lijkt een heel simpele regel, maar het tegendeel is waar. Het is de moeilijkste les in het leven die je moet leren. Wanneer je snapt dat je met je eigen daden je leven en de uitkomst van gebeurtenissen vaak zelf kunt bepalen, heb je de sleutel gevonden om van jouw leven een succes te maken. Want hoe beter je bent in het vooraf inschatten van de gevolgen van je eigen acties, hoe beter de uitkomst.

Wij maken in ons werk vaak nog mee dat mensen zichzelf zien als slachtoffer van de omstandigheden. Wij hebben bijvoorbeeld een gulden regel ”wanneer je twee keer in korte tijd niet op het werk bent, kun je niet meer voor ons aan het werk” Bij het intake gesprek met een uitzendkracht wordt dit nadrukkelijk genoemd. Na de eerste keer dat iemand er niet is, zonder af te melden met een geldige reden nemen wij contact op en geven we aan dat het de laatste kans is. Maar al te vaak wanneer de uitzendkracht dan 2x niet geweest is zonder af te melden, is diegene toch boos op ons dat hij of zij niet meer voor ons hoeft te werken.

Veel van onze uitzendkrachten hebben schulden, loonbeslagen enzovoorts maar ook dit is in hun ogen vaak de schuld van de incassobureaus en andere instanties. Natuurlijk wil niemand schulden hebben maar erken dat je er zelf iets aan kunt doen. Je kunt het zelf oplossen. Wij zien dat mensen die het willen oplossen en er echt voor gaan dat altijd voor elkaar krijgen. Zo zijn er nog veel voorbeelden op te noemen van situaties waarin je eigen inbreng van groot belang is. Eigenlijk is dat met alle problemen die je tegenkomt zo, alleen jij kunt ze oplossen.

Graag zou ik daarom een advies willen geven omdat het mij heeft geholpen mijn dromen te verwezenlijken en nog iedere dag helpt. Stel je doelen, wat wil je in dit leven? Hoe wil je dat het er voor jou uit ziet? Bedenk het... Beeld het je in. Doe dit iedere dag en focus op hetgeen dat je ervoor moet doen en moet laten. Want dan kun je je eigen toekomst creëren. Natuurlijk heb je dan nog steeds tegenslagen. Maar huil uit en begin opnieuw. Focus en vecht voor jezelf. Speel de hoofdrol in je eigen leven en vermijd die slachtofferrol. Neem het heft in eigen handen. Dan zullen er veel dingen jouw kant op komen.

Ben jij op zoek naar schoonmaakwerk? Bel of kom langs om een afspraak te maken

Goudsesingel 22, Rotterdam 010-2298221 info@in2actionuitzendbureau.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV