Column

Een verhaal uit de praktijk

Een verhaal uit de praktijk

01-10-2019

Een 62-jarige vrouw komt bij mij in de praktijk omdat zij vier maanden eerder een fietsongeval heeft gehad. Zij is hard op haar rechterzij gevallen. “Ik was behoorlijk gekneusd”, zegt ze. “maar volgens mijn huisarts was het niet ernstig en heeft de genezing gewoon tijd nodig.”

Helaas gaat het herstel erg langzaam en komen er na twee maanden klachten bij zoals duizeligheid en tintelingen in vingers, voetenzolen, knieën en gezicht. Een bloedonderzoek levert geen informatie op. De huisarts constateert een lichte vorm van burn-out en schrijft vijf weken rust voor. Zuchtend zegt ze: “Ik was altijd actief en sportief en voel mij nu tot niets meer in staat. Rust nemen heeft maar gedeeltelijk geholpen; de klachten zijn nog steeds niet over en inmiddels zit ik al een paar maanden thuis. De huisarts wil mij nu antidepressiva voorschrijven, maar dat wil ik echt niet slikken.” “Dat een val zoveel impact kan hebben op het lichaam, dat verraste mij wel”, vertelt ze mij. “Ik heb jouw praktijk gevonden op internet en ik hoop dat BSR mij kan helpen om weer op de been te komen.” Na een uitgebreide intake blijkt ze al jaren spanning te voelen op haar ribbenkast. Ze is moe en futloos en voelt zich uitgeblust en heeft veel last van tintelingen in haar lijf.

Haar lichaam was door de jaren flink belast door stress op haar werk en een druk sociaal leven. De val met de fiets is waarschijnlijk de druppel geweest die de emmer deed overlopen. Maar gelukkig reageert haar lichaam heel goed op de Body Stress Release behandelingen. Na vijf behandelingen waren bijna alle tintelingen verdwenen; alleen haar voeten voelde ze bij zwaardere belasting.

“Ik ben inmiddels weer een paar uur in de week aan het werk en ik ben begonnen met yogalessen om wat meer rust in mijn leven te creëren”, weet ze me te vertellen. Ze heeft stappen ondernomen om beter naar haar lichaam te luisteren en om te zorgen voor een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Tien maanden en twaalf behandelingen later is ze weer volledig aan het werk en voelt ze zich energiek.

Didi Visscher Van Neurenburgpad 2a Dordrecht 06-51473172 www.bsrdidivisscher.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans