Column

Artificiële intelligentie in de schoonmaak

Artificiële intelligentie in de schoonmaak

01-09-2023

Vroeger was robotisering beperkt inzetbaar in de schoonmaak. De robotschrobautomaat kon in lege ruimten worden ingezet, maar er zijn maar weinig lege ruimten. Robotstofzuigers hadden ook beperkingen: te hoog, accu te beperkt of de trap werd niet ‘gezien’.

De robotstofzuigers ontwikkelden zich bij de consumenten. Ze werden lager, kregen betere accu’s en werden obstakels vermijdend. Nu worden robotstofzuigers ingezet binnen de professionele schoonmaak. Ze worden ingezet om schoonmakers te ontlasten, om schoonmakers efficiënter in te zetten.

Schoonmaak wordt vaker tijdens werkuren verricht. Als je openstaat voor uitvoering van schoonmaak tijdens werkuren, dan kun je kijken naar meerdere opties. Dus robotstofzuigers en robotschrob-mopautomaten. Door ontwikkeling van artificiële intelligentie kunnen ze beter worden ingezet.

Als een robot overdag stofzuigt, schrobt of dweilt, dan wil je dat de robot een visitekaartje is. Hetzelfde als een schoonmaker die in nette werkkleding loopt, de werkwagen die netjes is en de werkkast die opgeruimd is. Tegenwoordig wordt aan de vormgeving goed gewerkt. De artificiële intelligente robots krijgen een steeds mooiere en professionelere uitstraling.

Ik zie voordelen van het inzetten van robots met AI. Het kan een goede aanvulling zijn op je dienstenpakket als schoonmaakdienstverlener. Wij verdiepen ons in deze materie en houden jullie op de hoogte.

Edgar van Engelen Clear4Clean

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht | 085-2080656 | info@clear4clean.nl | www.clear4clean.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans