Thema

Dali aan de Spaanse kust

Dali aan de Spaanse kust

01-11-2019

Midden in het centrum van Marbella vind je de prachtige ‘Avenida del Mar’: een prachtige, karakteristieke straat met tien verschillende beelden van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí. Een must-visit voor iedere kunstliefhebber!

Een karakteristieke straat in hartje Marbella!

 

Renovatie

De Avenida del Mar is een brede straat in een gerenoveerd deel van Marbella. Deze straat wordt gekenmerkt door de bronzen beelden van Salvador Dalí, door hem zelf gesigneerd.

Na een flinke renovatie van het centrum zijn Dali’s werken in Marbella geplaatst. De beelden vormen in totaliteit geen bij elkaar passende serie, waardoor het lijkt op een mengelmoes van verschillende periodes en tijden, maar dit mag voor de echte liefhebber van de kunst van Dalí geen enkel probleem zijn.

De muze ‘Gala’

Uiteraard zijn er ook enkele beelden afkomstig uit de bekende muze ‘Gala’. Deze muze is geïnspireerd door Dalí’s excentrieke en flamboyante vrouw Elena Ivanovna Diakonova. De muze bevat onder andere het beeld ‘Gala asomada a la ventana’ dat te vinden is op de Avenida del Mar.

Uitzicht en cafeetjes

Naast de prachtige beelden die je kunt vinden in deze straat, kun je ook genieten op de terrassen van vele prachtige cafeetjes en restaurantjes die aan de rand van de Avenida del Mar te vinden zijn. Op het einde van de Avenida del Mar loop je ook nog eens direct het strand op. Is het de moeite waard om deze straat vol met prachtige beelden, restaurants, cafeetjes én een prachtig uitzicht op zee te bezoeken? Zeker weten!

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).