BRUISENDE COLUMN

Een dagje naar de dierentuin

Een dagje naar de dierentuin

01-01-2020

Zin in een dagje iets anders dan zon, zee en strand? Dan vind je op nog geen half uur rijden van Marbella dierentuin Bioparc Fuengirola. Een leuk uitje met kids, maar ook voor volwassenen meer dan de moeite waard.

Bioparc Fuengirola is niet zomaar een dierentuin. Het is een dierentuin annex ecologisch park waarin de natuurlijke habitat van de dieren die er leven zo goed mogelijk is nagebootst. En dat maakt een wandeling door deze zoo extra bijzonder. Je loopt hier namelijk van de ene habitat in de andere.

Drie verschillende habitats

In totaal bestaat Bioparc Fuengirola uit drie verschillende habitats: Madagascar, waar zich de baobab boom bevindt die zo kenmerkend is voor dit park, in Zuidoost-Azië tref je dan weer één van de meest bijzondere dieren van dit park aan, de witte tijger, en als derde Equatoriaal Afrika, de meest populaire habitat van het park waar je de nodige wilde dieren tegenkomt. In totaal leven er ruim 1.300 dieren (meer dan 130 verschillende diersoorten) in het park, allemaal in hun eigen natuurlijke habitat die zo natuurgetrouw mogelijk is opgebouwd met authentieke planten uit de oorspronkelijke gebieden.

Fuengirola

Als je met je kids naar Bioparc Fuengirola gaat, dan kunnen zij zich (behalve bij de dieren) ook nog uitleven in de speeltuin in het park en bovendien zijn er diverse restaurants om ook je innerlijke mens te verwennen. Geen zin om in het park een hapje te eten, dan kun je dit ook doen in het plaatse Fuengirola zelf; een bijzonder gezellige plaats aan de Costa del Sol, zeker ook de moeite van het bezoeken waard.

Bereikbaarheid

Wie niet met de auto naar Spanje is gereden en ook geen huurauto tot zijn beschikking heeft, kan toch ook vrij eenvoudig vanuit Marbella naar het bioparc gaan. Er rijden bussen rechtstreeks naar Fuengirola en vanaf het busstation is het nog maar zo’n vijf minuten lopen naar het park. Al met al de perfecte bestemming voor een leuk dagje uit dus.

Bewonder de dieren in hun natuurlijke habitat

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).