Adverteren werkt!

bruisende zaken

Besparen op je internetabonnement? Gebruik deze handige tips!

Besparen op je internetabonnement? Gebruik deze handige tips!

17-06-2020

Nederlanders houden van besparen, wat in principe natuurlijk heel logisch is. Het is dan ook vreemd dat veel inwoners van ons land dit nog helemaal niet doen bij hun internetabonnement. Hier kun je namelijk ook zeker op besparen.

Sterker nog, dit kan op verscheidene manieren. Dit heeft logischerwijs als voordeel dat je minder geld hoeft te betalen voor je internetverbinding, terwijl de kwaliteit van de connectie nog wel zo goed zal blijven. Dit houdt dus in dat de snelheid en de stabiliteit van je internet ook na het besparen hetzelfde is als bij je huidige contract. Hoe dit kan lees je in dit artikel.

Vergelijk alle mogelijke abonnementen
Als je wilt besparen op je internetabonnement dan moet je hoe dan ook gebruik gaan maken van een vergelijkingssite. Internet vergelijken zou eigenlijk de eerste stap moeten zijn in het besparen op je verbinding met het web. Dit kun je overigens ook voor andere dingen doen, zoals bij je autoverzekering. Het vergelijken van de internetcontracten kan helpen bij het terugdringen van je kosten. Hierbij moet je wel op een aantal zaken letten. Zo moet je goed kijken naar de aansluiting van het contract. Als je nog niet aangesloten bent op het glasvezelnetwerk dan moet je natuurlijk geen abonnement met een glasvezelverbinding afsluiten. 

Neem niet te veel MB/s op in je abonnement
Daarnaast kun je ook besparen op je internetabonnement door niet te veel Mb/s op te nemen in het contract. In principe bepaalt het aantal Mb/s hoe snel je connectie met het internet zal zijn. Over het algemeen kiezen Nederlanders dan ook vaak voor een pakket met een erg hoog aantal Mb/s, terwijl dit zeker niet in alle gevallen nodig is. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je relatief veel geld moet betalen voor het abonnement, terwijl je best een pakket met minder Mb/s kunt nemen. Dit kan overigens best lastig zijn om in te schatten hoe groot je internetcontract moet zijn. 

Toch kun je hierbij kijken naar een aantal zaken. Een pakket met een hoog aantal Mb/s, zoals bijvoorbeeld 100, is namelijk eigenlijk alleen nodig als je een groot huishouden hebt. Daarnaast is zo’n abonnement ook uiterst geschikt voor de fervente gamers. Als je net buiten deze groep valt dan zul je waarschijnlijk genoeg hebben aan een internetsnelheid van zo’n 50 Mb/s. Over het algemeen zal dit al te veel zijn als je alleen woont. Het is dan namelijk beter om een pakket af te sluiten van circa 20 Mb/s. Dit zal natuurlijk vele malen minder kosten dan een abonnement van 100 Mb/s. 

Alles in 1 pakket
Daarnaast kun je ook besparen op je internetabonnement door een alles in 1 pakket te nemen, wat natuurlijk het tegenovergestelde is van alleen internet. Op deze manier neem je dus direct ook televisie en bellen op in je pakket, wat overigens zeker niet een vereiste is. Toch is het wel aan te raden om een alles in 1 pakket af te sluiten als je daadwerkelijk gebruik maakt van de TV en de vaste telefoon. Als je dit los afsluit dan zul je er relatief gezien namelijk meer voor moeten betalen. 

Neem geen extraatjes 
Het is zeer waarschijnlijk dat de provider van je internetcontract je gaat proberen over te halen om nog wat extra’s af te sluiten. Trap niet in de trucjes, want over het algemeen zul je dit helemaal niet nodig hebben. Toch zullen ze wel de kosten van je abonnement verhogen. Overigens zitten er ook zeker extraatjes tussen die best populair en handig zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van FOX Sports? Voor voetballiefhebbers natuurlijk een perfect kanaal! 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).