column

Authentiek Andalusië op tien minuten van Marbella

Authentiek Andalusië op tien minuten van Marbella

01-04-2019

Ojén, met haar drieduizend inwoners, is op de een of andere manier relatief authentiek gebleven, ondanks de nabijheid van Marbella. Pas in het begin van de jaren negentig werd het geitenpad tussen Marbella en Coín verbeterd en ligt er nu een schitterende slingerweg door de bergen met uitzichten op Ojén en de omgeving.

Het oude deel van de stad spreidt zich uit over de bergzijde, gezien vanaf de doorgaande weg Marbella-Coín. Hier zijn de geplaveide straten smal en de pleintjes ouderwets Andalusisch. Ojén stond bekend om de productie van anijslikeur, aguardiente, die veel Spanjaarden elke dag met hun ochtendkoffie nemen. Deze likeur speelde eens een belangrijke rol in de economie van de stad. Zeker een bezoek waard is daarom ook het Wijnmuseum.

Vanaf de hoofdstraat in het dorp kan je klimmen naar de Cuevas de las Columnas y Campanas (kolommen en klokken grotten). Hier krijg je niet alleen de fascinerende grotten, maar ook een prachtig uitzicht te zien.

Deze tips worden je aangeboden door Sí Andalucía (www.siandalucia.com)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).